Новият вътрешен министър на България Калин Стоянов изрази увереност, че

...
Новият вътрешен министър на България Калин Стоянов изрази увереност, че
Коментари Харесай

„Почти убеден“: Новият вътрешен министър очаква България да влезе в Шенген тази година

Новият вътрешен министър на България Калин Стоянов изрази убеденост, че България ще бъде призната в Шенген още тази година, наесен. Това разяснява той на първото си съвещание на Съвета на Европейския съюз.

Почти съм уверен, че приемането на България (в Шенгенското пространство) ще се случи до края на годината. Гласуването е в края на септември, началото на октомври “, уточни той в Люксембург, където за първи път взе участие в съвещание със своите сътрудници от Европейски Съюз.

Стоянов акцентира, че новото ротационно държавно управление на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ е ангажирано с европейската интеграция на България в Шенген.

Днес и на следващия ден министърът има двустранни срещи с сътрудниците си от страните членки, с шефовете на " Фронтекс " Ханс Лейтенс и на " Европол " Катрин Де Бол. Сутринта министърът е имал среща и с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

Калин Стоянов се надява Австрия и Нидерландия, които са срещу приемането на България в Шенген, да бъдат уверени да ни дадат зелена светлина.

Министърът не вижда заплаха казусът със гибелта на търсения от " Интерпол " Ангел Христов да докара до ново отрицателно за нас решение за Шенген. В момента българските управляващи ревизират метода, по който Христов е влезнал у нас и по кое време се е случило това.

Стоянов благодари на Европейската комисия за отпущането на спомагателни 90 млн. лева за България за защита на границите си.

Тези пари ще бъдат изразходвани за техническо застраховане на държавната граница, за пазаруване на високо проходими коли и за хонорари на граничните служители на реда “, акцентира министърът.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР