Новият вариант на COVID – Пирола“, често причинява възпаление на

...
Новият вариант на COVID – Пирола“, често причинява възпаление на
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Новият вариант на COVID-19 причинява възпаление на очите

„ Новият вид на Коронавирус – „ Пирола “, постоянно предизвиква инфектиране на очите. Възпалението на очите най-често визира децата. 25% от подрастващите имат такова инфектиране “ , съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Експертът изясни, че сегашният COVID-19 е сезонна вирусна зараза .

„ Това, което до известна степен смущава международната здравна общност, е възникването на нов вид на Коронавирус BA2.86 или по този начин наречената „ Пирола “.Този вид има 35 разновидности в белтъка на шипа, което е една необичайност. Това значи, че на новият вид три пъти по-слабо му работят имунните серуми “ , разяснява Кантарджиев пред „ Българска национална телевизия “.

„ Пирола “ се популяризира по-трудно , само че към този момент е засечена допълнително от 10 страни, в това число в Гърция, Франция, Англия, Съединени американски щати. Проф. Тодор Кантарджиев предложи да се проветряват постоянно пространствата, по опция публични събития да се провеждат на открито, хигиената да бъде на високо равнище и в случай че има доста хора да си слагаме маски.

Професорът предизвести, че бързите антигенни проби в първите дни на инфекцията не потвърждават COVID-19. Той предложи да се направи бустерна доза на към този момент имунизираните, а тези, които не са се ваксинирали – да го създадат.

„ Най-важното за хората е, че тези които са преболедували ХВВ, те са предпазени от новия вид “ , безапелационен е вирусологът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР