Новият трейлър на епичното приключение Хобит: Пущинакът на Смог“ (The

...
Новият трейлър на епичното приключение Хобит: Пущинакът на Смог“ (The
Коментари Харесай

Гръмовният глас на дракона Смог отеква в „Хобит: Пущинакът на Смог“

Новият филмов откъс на епичното премеждие „ Хобит: Пущинакът на Смог “ (The Hobbit: The Desolation of Smaug) най-сетне позволи феновете надълбоко в подземията на митичния град Еребор, измежду несметните благосъстояния на джуджетата, защитавани от дракона Смог. Гръмовният вик на Смог Страховити, приканващ Билбо Бегинс да „ излезе на ярко! “, раздруса така и така тръпнещите в очакване почитатели на епичната трилогия „ Хобит “.

Гласът, кънтящ измежду заграбеното злато, е на артиста Бенедикт Къмбърбач („ Шерлок “, „ Пропадане в мрака “) и за първи път се чува от голямата паст на дракона Смог в новия филмов откъс. Макар филмовият откъс да оставя облика на Смог затулен измежду огън и злато, драконът е най-голямата заплаха, против която ще се изправят Билбо и неговите спътници в епичния поход за освобождение на изгубеното царство на джуджетата.

По пътищата, водещи към Еребор, съдбовно изобретение на младия хобит, което също виждаме в новия филмов откъс, е предопределено да промени вечно историята на Средната Земя. Пръстенът, който Билбо намира, предизвика феновете да надникнат в спомените си към друга отличена с Оскар киносага от режисьора Питър Джаксън – „ Властелинът на пръстените “.

Новата величествена трилогия на Джаксън, екранизираща романa „ Хобит “ на Дж. Р.Р. Толкин, стартира с „ Хобит: Неочаквано странствуване “ и продължава с „ Хобит: Пущинакът на Смог “, в който действието се развива в Средната земя 60 години преди събитията във „ Властелинът на пръстените “.

Оцелели след началото на тяхното ненадейно странствуване, всички от Дружината поемат на изток, срещайки по пътя си човека-мечка Беорн и рой от великански паяци в подлите гори на Мраколес. Измъкнали се от хватката на Горските елфи, джуджетата не престават пътешествието към Езерния град и крайната си цел - Самотната планина. Там те ще би трябвало да се изправят пред творение, по-страховито от всички, които са срещали до момента - Дракона Смог. Той ще подложи на инспекция освен запасите от смелостта им, само че и рамките на тяхното другарство, и мъдростта, добита по изминатия тежък път.

Заедно с финалния филмов откъс, през вчерашния ден основателите на „ Хобит: Пущинакът на Смог “ показаха и нови постери на героите от кино лентата – елфите Тауриел (Еванджелин Лили), Леголас (Орландо Блум) и Трандуил (Лий Пейс), Стрелеца Бард (Люк Еванс), магьосника Гандалф (Иън Маккелън) и самия Билбо Бегинс (Мартин Фрийман).

Елфът Тауриел не съществува в романа на Толкин, а е основана от Питър Джаксън и неговата брачна половинка и съпродуцент Фран Уелш, с цел да разшири света на Елфите от Мраколес и да внесе прочут баланс в доминирания от мъжки герои сюжет. Името й значи „ щерка на Мраколес “. Тя няма същия статут като Арвен, Галадриел, Елронд или Леголас и стои доста по-ниско в елфическата общественост, само че по думите на Еванджелин Лили: „ Може да се каже, че тя потегля против публичния ред на елфите “.

От новия филмов откъс на „ Хобит: Пущинакът на Смог “ разбираме също, че Кралят на горските елфи и татко на Леголас - Трандуил, предлага помощта си на джуджетата в техните старания да отвоюват родната си земя. Друг воин, който ще се причисли към дружината, е Бард, държател на града Дейл, който има решаващо присъединяване в идните събития.

Заедно с новите фигури в „ Хобит: Пущинакът на Смог “ ще забележим още веднъж Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Кейт Бланшет, Анди Съркис, Хюго Уийвинг, Ричард Армитидж и други артисти, които участваха в „ Хобит: Неочаквано странствуване “.

„ Хобит: Пущинакът на Смог “ е с българска и международна премиера 13 декември 2013 година, в кината на 3D, IMAX 3D, HFR и най-новия, революционен формат 4DX.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР