Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев заяви, че

...
Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев заяви, че
Коментари Харесай

Станислав Генчев: Притеснително е, че нямаме нито едно попълнение

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев съобщи, че задачата му е да построи тим, който да е конкурентен на средноевропейските отбори.

Генчев бе публично показан като ментор на „ канарчетата “ на брифинг преди първото занятие на отбора за новия сезон. На конференцията участваха още помощник-треньорът Живко Миланов и треньорът на вратарите Йордан Господинов.

„ Изключително съм благополучен да застана отпред на Ботев, за мен е чест. През зимата имахме бегли диалози, само че в този момент те бяха доста по-сериозни, изключително последните две седмици и успяхме да стигнем до съглашение. Целта ни е да се построи тим, който е конкурентен на средноевропейските тимове и да играе постоянно в евротурнирите. Както знаете, изискванията тук са доста положителни – страхотна база, почитатели, стадион. Всичко това дава предпоставки задачата да бъде осъществена “, стартира Генчев и разгласи, че сега договаря с още двама треньори, които да се причислят към неговия щаб.

Новият ментор на Ботев Пловдив обърна внимание и на селекцията при „ канарчетата “, като съобщи, че отборът стартира подготовка без нови попълнения.

„ Изключително значимо е каква селекция ще създадем. Треньорът е най-важният човек в клуба и той може да въздейства на представянето на тима, само че би трябвало да има и добра селекция. Работим интензивно в тази тенденция, тъй като това е основополагащо за положителното показване. Говорихме за няколко съответни имена. Казал съм какви са моите визии, имаме съгласие с управлението и работим по листата. Притеснително е, че към днешна дата нямаме нито един нов футболист. Във всяка линия се нуждаем от нови хора. Най-голяма потребност имаме от бранители. Нямаме бранители и бекове, каквито ми се желае “, съобщи Генчев.

Наставникът разяснява и слуховете за възможен интерес към Галин Иванов и Тодор Неделев.

„ За Галин Иванов научих от медиите, че го желаеме. Уважавам го извънредно доста, само че той е на 35 години и не влиза в моите проекти. Не сме говорили с Тодор Неделев и на този стадий няма късмет да се причисли към нас. "

„ Разговорите за селекция ги водих персонално с господин Зингаревич. Мисля, че се разбрахме мъжки и човешки. Аз нося отговорността, без мое единодушие нито един футболист няма да подпише контракт. Той предлага футболисти, аз ги утвърждавам. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и какъв брой, само че сме на едно мнение, че би трябвало да има млади играчи в тима. Не съм разговарял с Азрудин Валентич “, сподели още наставникът.

„ В исторически проект Ботев постоянно е имал два стълба – школата и публиката. Аз съм дал лист от няколко български играчи, които желая да бъдат привлечени. От мен зависи да се направи добър микс от българи и чужденци. Ще следим младите футболисти в дублиращия тим, за мен е значимо да интегрирам няколко от тях в първия отбор. За Ботев би трябвало да се играе със сърце и душа “, сподели още Станислав Генчев.

Той обърна внимание и на идното градско дерби с Локомотив още в първия кръг на новия сезон на Първа лига.

„ Лесни мачове няма. Важно е ние по какъв начин ще работим и по какъв начин ще се подготвим. Това е подарък за всички почитатели – да има подобен мач за разкриване на сезона. Днес се събираме на първа подготовка. Някои от играчите, отдадени чартърен, дойдоха безусловно през днешния ден и диалозите с тях стартират от на следващия ден, с цел да разберем какви са проблемите, с цел да можем да ги разгадаем. На този стадий няма други напускащи “, приключи Станислав Генчев.

Новият старши треньор съобщи, че по време на предсезонната подготовка отборът ще бъде на лагер в Банско от 16 до 28 юни, като досега са уредени две контролни срещи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР