Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) е Бруно Балтазар, съобщиха

...
Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) е Бруно Балтазар, съобщиха
Коментари Харесай

Ботев Пловдив лапна португалски треньор, бил е и в Нотингам

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) е Бруно Балтазар, оповестиха от футболния клуб. Португалският експерт парафира контракт с „ канарчетата “ до лятото на 2024 година с алтернатива за удължение на договора с още един сезон, съобщи БНР.

Заедно с Балтазар в треньорския щаб на Ботев ще бъдат португалският асистент Гилерме Рамос и анализаторът Карлос Маркес, както и чешкият фитнес експерт Денис Каван. 
-->
В треньорската си кариера 45-годишният ментор е бил отпред на португалските Синтрензе, Атлетико (Лисабон), Каса Пиа, Олянензе и Ещорил, водил е кипърските АЕЛ (Лимасол) и Апоел (Никозия), а също така е бил асистент треньор и в британския Нотингам Форест. За последно португалският експерт е работил в американския Рочестър (Ню Йорк Сити).

В сряда Балтазар ще изведе „ жълто-черните “ за първа подготовка по време на зимната им подготовка. До 14 януари „ канарчетата “ ще се готвят на клубната база в „ Коматево “, след което отпътуват за двуседмичен лагер в Дубай, където са уредени три контролни срещи. 

Бруно Балтазар ще бъде петият задграничен ментор, който ще води Ботев (Пловдив) през този сезон. Кампанията за „ канарчетата “ стартира под управлението на босненеца Азрудин Валентич, а след неговото овакантяване краткотрайно отпред застана арменецът Артур Ованесян преди да бъде назначен за непрекъснато хърватинът Желко Копич. Той обаче бе осъден за дуела против третодивизионния Черноморец (Балчик) в шампионата за Купата на България и тогава „ жълто-черните “ бяха водени от наставника на дублиращия тим Неманя Миланович.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР