Новият списък “Магнитски и санкциите на Великобритания са актуалност, но

...
Новият списък “Магнитски и санкциите на Великобритания са актуалност, но
Коментари Харесай

Крум Зарков: Възможни са още списъци “Магнитски”, затова трябва да има реформа

Новият лист “Магнитски ” и глобите на Англия са новост, само че не са новост въпросите, които те слагат. Това заяви  правосъдният министър Крум Зарков.
Прочетете още
“Този въпрос стои прекомерно дълго време пред нас и защото ние не намираме силата да го решим - се появяват такива неща. Време за скатаване към този момент няма ”, безапелационен бе той. 

Според него са вероятни и още описи по закона “Магнитски ”. “Лошото е, че за това носим цената всички ние ”, сподели той.

“Трябва да се одобряват нужните закони и промяна, както и хората, които качествено да ги извършват. Толкова е просто! ”, безапелационен бе Зарков. 

По думите му има задоволително данни, с цел да се направи следствие по всички изказвания. “Това важеше и за първия път. Но ние нямаме в правосъдната власт прокуратура, която да може задоволително авторитетно и ясно да отсече, тъй че всички да се съгласят дали това, което е казано, е правилно, или не е ”, уточни той.

Какво е “Магнитски ” и глобите на Англия? “Всъщност това са защитни механизми на тези страни, които се пазят от мръсни капитали или хора, които смятат, че могат да има навредят ”, изясни министърът. 

“Кога го вършат - когато смятат, че страната, от която тези хора произлизат, няма задоволително ефикасни механизми, с цел да отсява сама зърното от плявата. Хората пазят личните си ползи - не нашите ”, добави той и позволи изказванията да са погрешни. 

“Въпросът е има ли институция, която може да каже ”, сподели той и попита: “Има ли институция в България, която е провела следствие след глобите и изказванията по “Магнитски ”? ”.

Днес у нас идва дипломат Джим О‘Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати. Двамата ще проведат среща. 

“Ако обстановката беше естествена и Съединени американски щати имаха доверие на нашата прокуратура, органите щяха да си свършат работата ”, сподели той и изрази вяра, че въпросите му към посланика “няма да останат реторични ”.

Той разяснява и думите на президента Румен Радев, който от Брюксел разгласи позицията си против нуклеарни наказания за Русия и изпращане на още оръжие към Украйна. 

Зарков бе безапелационен - поддържа Радев и не вижда противоречие сред него и суверена. “Подкрепям позицията на Румен Радев. Не, той не прекрачва конституционните пълномощия в нито един случай ”, съобщи Зарков и добави, че “няма съображение за импийчмънт на президента. Това е един от детайлите на предизборната кампанияа, в тази ситуация определен от Демократична България ”.

“Думите му са негова поредна позиция от доста време. Няма конфликт с решението на Народно събрание ”, счита правосъдният министър. 

Относно конгреса на Българска социалистическа партия, при който беше поискана оставката на Корнелия Нинова, а по-късно и отхвърлена, Зарков разяснява, че “това, което се случва в Българска социалистическа партия, е разследване на от дълго време нерешени проблеми ”.

“Аз не преставам да смятам, че Българска социалистическа партия е дирек на българския политически живот и когато този дирек е редуциран до 5-6 място, цялата политическа система страда ”, сподели още служебният министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР