Новият щам на SARS CoV-2 (VOC) вече е открит в

...
Новият щам на SARS CoV-2 (VOC) вече е открит в
Коментари Харесай

СЗО: Мутиралият щам на коронавируса вече е в 22 страни в Европа

Новият вариант на SARS CoV-2 (VOC) към този момент е открит в 22 страни в Европа, съобщи шефът на Европейското районно бюро на СЗО Ханс Клуге.

Както всички вируси и този на COVID-19 се е изменил и е изцяло обяснимо безпокойството от вероятното му влияние. Вече 22 европейски страни от района на СЗО са „ домакини “ на новия вариант, сподели той, представен от ТАСС, съобщи БГНЕС.

Известно е, че новият вариант се популяризира по-бързо, макар, че провокираното от него заболяване не е претърпяло съществени промени. SARS CoV-2 (VOC) се среща при хора от всички възрасти, само че децата не попадат в групата на нараснал риск.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Шефовете на лечебните заведения в Англия се борят за болнични кревати, т...

Новият вид с времето може да размени други, както се случва и все по-често в Дания, акцентира Клуге.

против ковид ще бъде стрес-тест за взаимност в Европа.

Хората към момента помнят минусите на тази взаимност, когато имаше дефицит на персонални защитни средства. Сега се стигна до.

Световната здравна организация работи в всички страни по въпросите на солидарността, само че „ това ще бъде инспекция за всички нас и изключително за богатите страни, с цел да могат всички хора, които се нуждаят от ваксина, да я получат “, сподели специалистът.

Нито един район не би трябвало да бъде зарязан, акцентира Клуге. Предвид лимитираното количество ваксини и възходящия напън върху здравната система, преди всичко би трябвало да бъдат имунизирани медицинските служащи и най-уязвимите групи от популацията.

По информация на Европейското районно бюро на СЗО, през 2020 година в 53 страни от района заразяването с ковид е било доказано при 26 млн. души, от които са умряли повече от 580 000.

В началото на 2021 година повече от 230 млн. индивида в европейския район живеят в страни с наложена цялостна изолираност, а други са подготвени да разгласят спомагателни ограничавания идната седмица.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР