Новият шеф на Ел Би Булгарикум Владимир Русев обясни на

...
Новият шеф на Ел Би Булгарикум Владимир Русев обясни на
Коментари Харесай

ДКК с контраобвинения към Николай Маринов: Предпочел е да работи с посредници вместо с местни производители

Новият началник на „ Ел Би Булгарикум ” Владимир Русев изясни на конференция в какви злоупотреби е упрекнат към този момент уволненият му предходник Николай Маринов.

Той изнесе данни за нарушавания в поръчки на коли, както и за контракти, които са сключвани без знанието на принципала на държавната компания:

„ За три месеца се установяват вреди, които надвишават моите показа за допустимост. Твърде евентуално е сега, в който те се потвърдят това нещо да прерасне в едно следващо търсене на отговорност ".

 „ Другото, което ми направи усещане, е точка 9, обвързвана с даването на опцията на изпълнителния шеф да взима решения, да договаря първични материали и материали, без ограничаване в размера на цената ”, добави още той.

Според новото управление Маринов самичък е прекратил работа с локални производители на мляко и е сключил контракти с две компании медиатори, които внасяли суровина от Унгария, Полша и Румъния.

Изпълнителен шеф и юристконсулта София Секулова разясниха, че компанията няма връзки с посочената от Маринов „ Милки Груп Био ”. По думите им той е сключил контракти с „ Исак БГ ” и „ Уайт Голд Трейд ” още в първите дни на назначението си при започване на декември. Те предложили цена от 1,50 лева за мляко, до момента в който локалните снабдители - 1,10 лева Направените поръчки били за общо над 5 млн. тона за идващите 6 месеца, до момента в който „ Ел Би ” обработват по 600 хиляди месечно. Така огромни количества суровина отлежавали в складовете.

Освен че е непознато, чиновниците били недоволни от нерегулярните доставки. Имало данни, че цистерните са били запорирани 5- 6 пъти от Национална агенция за приходите. Бившият към този момент шеф е бил известен, само че не обърнал внимание.

Секулова дефинира като ПР акция понижаване на цените, тъй като продуктите били на ръба на себестойността.

„ Това, което се изнася като ПР с разнасянето на продуктите по магазините и по-късно с връзката с комерсиалните вериги и изказванията за процентите надценка, която веригите постановат, вкара сдружението в една война ”, сподели Селукова. 

„ Фирмите, с които той самото встъпване в определение стартира да изкупува, са посреднически компании, учредени и регистрирани според законите на България, т. е. те са локални български сдружения, само че изкупуват и доставят мляко от чужбина ”.

Новият изпълнителен шеф ще инициира незабавна финансова проверка на предприятието.

„ Имам мощни терзания и съмнения, че чисто от оперативна активност то е на загуба, само че това занапред ще го проучваме ”, разяснява Русев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР