Новият сезон във Формула 1 започна с драматични събития и

...
Новият сезон във Формула 1 започна с драматични събития и
Коментари Харесай

Сезонът във Формула 1 започна с двойна победа на Ферари и провал за Верстапен

Новият сезон във Формула 1 стартира с трагични събития и двойна победа на Ферари. Шарл Льоклер, който потегли от полпозишън, победи в Гран при на Бахрейн с безупречно каране. Пилотът от Монако сподели отлична скорост, като удържа международния първенец Макс Верстапен при започване на конкуренцията.

 

Съотборникът му Карлос Сайнц приключи втори, като изпревари Верстапен в края на дистанцията. На подиума се качи и Люис Хамилтън макар сложна конкуренция.

 

Стартът на сезона се оказа цялостен неуспех за Ред Бул. В последните обиколки отпаднаха и двата болида на биковете. Верстапен ненадейно загуби скорост и се прибра в бокса, до момента в който в последния тур Серхио Перес се завъртя. Повторения обаче демонстрираха, че проблем в мотора е предизвикал завъртането на Перес, което той нямаше по какъв начин да предотврати.

 

Победата е първа за Ферари от септември 2019 година, когато Скудерията взе двоен триумф в Сингапур. Льоклер взе своята трета победа във Формула 1 след две, които имаше точно през сезон 2019.

 

" Последните две години бяха доста сложни за отбора, само че знаехме, че в този момент ще имаме късмет. Невероятна работа, получихме необикновен автомобил и няма по какъв начин да желаеме нещо по-добро ", сподели Льоклер след надпреварата, в което записа и най-бърза обиколка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР