Новият селекционер на националния отбор на Черна гора по футбол

Новият селекционер на националния отбор на Черна гора по футбол ...

Хаджибегич: Очаквам победа срещу България.

Новият селекционер на националния отбор на Черна гора по футбол Фарук Хаджибегич се надява на първа победа в евроквалификациите при утрешното домакинство на България в група "А".

Двата отбора са на дъното на класирането с по 2 точки и без успех в кампанията досега.

"Резултатите са процес от по-дълга работа. Важно е първо да се подредят всички фактори - да можем да разчитаме на най-добрите си играчи, да няма контузии. Желанието ни е да побеждаваме във всеки мач, но няма да изпадаме в еуфория или да го приемем като катастрофа, ако успеем или не", коментира Хаджибегич.

"Нямам право да кажа, че сме по-добри от българите с оглед на настоящата ситуация. Ще бъде важно как ще подходим към мача. Ако успеем да изградим нужната нагласа и атмосфера, със сигурност можем да се справим с всеки съперник", допълни той.

Специалистът призна, че има отлив на фенове след лошите резултати на националния отбор в последно време, но се надява победите да върнат хората по трибуните

България - Черна гора@@@
"Можем да излезем от тази ситуация само с добри резултати. Всеки следващ мач е нов шанс и ние трябва да го използваме. Не е нормално да бъдем на последното място. В момента преминаваме през труден период, но вярвам в доброто бъдеще. Смятам, че направихме по-добре подготовка в сравнение с предишните мачове и очаквам победа", каза Хаджибегич.

Заради контузии от сметките на Хаджибегич отпаднаха централния бранител Жарко Томашевич от Астана (Казахстан) и полузащитниците Марко Вешович от Легия Варшава (Полша) и Марко Бакич от белгийския Мускрон, а под въпрос е Вукан Савичевич от полския Висла.

"Отново имаме някои кадрови проблеми, но съм убеден, че можем да се справим. България разполага с добри футболисти, които играят бързо, но ние разполагаме с нужните качества и можем да ги надиграем", каза още селекционерът на Черна гора. ЕВРО 2020 7 кръг, петък 11 октомври Черна гора 21:45предстои България

Източник: sportal.bg