Новият селекционер на националния отбор на България по футбол Илиан

...
Новият селекционер на националния отбор на България по футбол Илиан
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Няма треньор на света, който да иска да играе без подкрепата на феновете

Новият селекционер на националния тим на България по футбол Илиан Илиев приказва на особено проведения брифинг преди европейската подготовка против Унгария.

" Както загатнах и на представянето преди седмици, аз се усещам задължен да дойда и да помпогна в този нелесен миг и се надявам да съумея да го сторя. Що се отнася до измененията, които имам намерение да направя, отборът би трябвало да придобие самочувствие, което нямаше. За 2-3 дни е мъчно да създадем огромни промени. Предвиждаме леки такива в системата на игра. За мен е значимо играчите да играят с по-голямо самочувствие, защото би трябвало да покажат на какво са способни на терена “, сподели селекционерът, представен от " Гонг ".

„ Трябва да кажа, че унгарският тим е доста умел и мисля, че те имат ясна система и играят постоянно дружно от години наред. Унгария не е единствено Собослай, имат доста други положителни играчи. Знаем, че имат проблеми с травми, само че в случай че влезеш на терена с мисленето единствено за Собослай, то ние ще имаме огромни проблеми. Трябва да играем сплотено против една доста добра селекция “, добави наставникът на „ лъвовете “.

„ Трябва да влезем на терена за нашата чест. Разбира се, че цялата история към мача е неприятна. Няма треньор на света, който да желае да играе без поддръжката на почитателите. Колкото и да е неприятна тази обстановка, ми се желае да излезем с чест от нея “, прибави Илиан Илиев.

„ Старахме се от първия ден да се абстрахираме от тази обстановка. Подготовката за мача протече добре. Имаше моменти, в които някои от тях питаха, дали ще играем, което не е добре, защото е мъчно да се настроиш за мача. Това е най-хубавото, което сме избрали за България. Намираме се в една неприятна обстановка като резултати. Единственото нещо, което би трябвало да създадем, е да се концентрираме. Унгарците са обиграни и имат добра система. Със сигурност и аз като дебют и за играчите щеше да е добре да има почитатели и да ни оказват помощ, изключително с Унгария вкъщи. Добре е, че ситуацията на Бояна беше по-изолирана и спокойна “.

„ Групата трябваше бързо да се събира. Решихме да не вършим доста промени. Не очаквайте доста смени в титулярния състав. Не може да кажем съгласно това, което се с правил предния треньор, дали ще има разлика. Там имаше доста текучество. Добре е да имаме млади играчи, само че ние не бягаме от опитните, които да оказват помощ в сложните моменти. Няма да изпадаме в крайности. Искаме да се представим добре и да играем футбол против Унгария. Целта е да вземем точки “.

„ Кристиян Димитров е с травма. Лека е, само че няма да е на линия за двата мача. Краев е осъден за първия мач, а останалите работиха добре. Някои от играчите ги познавам даже от дребни, в това число и Десподов. Знам, че това, което демонстрираха последните мачове, не приказвам за резултати, а за игра – е надалеч от това, което могат. Това си поставихме за цел – всеки след мача да не споделя „ Аз “, а „ ние “ и отборът да е преди всичко. Нормално е да имаш его, само че с цел да постигаш огромни неща би трябвало да имаш и темперамент. След мача желая да приказваме за нас, а не за характерности. Виждам това в тренировките от събота, тъй че се надяваме да успеем да го вкараме това в мача. Най-важното е да се абстрахираме от резултата, защото даже с 1 победа няма да се класираме на Европейско. Искам да покажем лице, върху което оттук нататък да надградим “, добави още Илиев.

„ Не знам от кое място се появиха нещата с капитана след всичко, което се изписа тези дни. Не може за 2-3 дни да сменим капитана, масажиста и доктора. С треньорите се познаваме като щаб и спомагателен личен състав от доста години. На този стадий не се плануват промени. И Кирил, и Антон Недялков са опитни играчи. Има и по-малко опитни от тях. В капитанството няма смяна, с цел да се разяснява “, отговори Илиев.

„ Унгария имат изчистен жанр на игра, ще се повторя. Познават се от доста време. Един излиза, а различен ще влезе и не стават огромни промени. Собослай е водещ състезател, само че в случай че пренебрегваме останалите и се фокусираме върху него, ще имаме проблеми. Работим доста тактически последните 2-3 дни и ще се противопоставим на тяхната скица на игра. Ако не се получи, имаме вид да променим, тъй че това са положителни противници от международна класа. Без неговите сътрудници на Собослай ще му е мъчно самичък да ни победи “, приключи Илиан Илиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР