Новият проект на ВиК за Южния обходен колектор по ул.

...
Новият проект на ВиК за Южния обходен колектор по ул.
Коментари Харесай

Новият проект за ул. „Царевец” е готов, започват ремонта след пробива с „Модър”

Новият план на ВиК за Южния обходен колектор по ул. „ Царевец ” е подготвен, като след завършването на пробива с „ Модър ” ще стартират дейностите по него. На срещата сред Община Пловдив, ВиК, ЕВН и компаниите реализатори, стана ясно, че реконструкцията на улицата може да стартира през март.
Прочетете още
От „ Еко Проект Пловдив ”, които работят по колектора обявиха, че първо ще извършат дейностите по колектора в правата на ул. „ Царевец ” сред бул. „ Хаджи Димитър ” и ул. „ Солунска ”, с цел да може оптимално бързо да освободят придвижването.

След това те ще влязат в отчуждените парцели, с цел да изградят колекторската мрежа. Очаква се това да се случи в края на март, началото на април, когато би трябвало е подготвен пробивът „ Модър-Царевец ”.

Припомняме, че с препроектирането дейностите на ВиК няма да се правят в настоящето платно, както бе първичната концепция. След като изградят колектора през плана на водното  сдружение, компанията реализатор може да стартира с построяването на спомагателното платно, а по-късно да се сменят и водопроводите. Едва тогава ще се затвори за реорганизация остарялото платно за придвижване.

Между двете ленти ще има и зелена линия, с цел да се запазят оптимално повече от чинарите по улицата.

Фирмата реализатор на ремонта на ул. „ Царевец ” от страна на Община Пловдив е консорциумът сред „ София асфалт ” и „ Вейл структури ”. Той работи и по обновяването на бул. „ Хаджи Димитър ”. Стойността на плана е за над 4 млн. лв., като включва уголемение на улицата от „ Солунска ” до бул. „ Пещерско шосе ”. Парите за плана са обезпечени през 40-милионния заем.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР