Новият проект на Каритас София е насочен изцяло към младите

...
Новият проект на Каритас София е насочен изцяло към младите
Коментари Харесай

Young Caritas – младежи помагат на хора в нужда

Новият план на „ Каритас София ” е ориентиран напълно към младежите, които имат вяра в силата на положителното и в личните си качества да трансформират света към себе си. Като част от доброволческата група Young Caritas, младежите ще имат опция да осъществят свои хрумвания за поддръжка на хора в потребност, в унисон с задачата на организацията.
Към план са добре пристигнали да се включат младежи на възраст сред 18 и 30 години, които се вълнуват от социално-значими дела и желаят да бъдат в интерес на изпадналите в потребност и на обществото.
Как работи Young Caritas?
Групата разполага със свое място за срещи в кв. Стрелбище, където ще се събира един път седмично, с цел да разисква и провежда независимо най-различни начинания. Идеите идват от самите участници, в търсене на решения на съответни обществени проблеми. Това може да включва:
- съответни дейности за подкрепяне на хора от уязвими групи;
- набиране на средства за каузите;
- акции за повишение на осведомеността посредством обществените мрежи;
- събития и занимания с учебен характер;
- разчистване и облагородяване на разнообразни райони;
- и доста други изобретателни начинания и планове.
През цялото време – от основаването на концепцията до реализирането ѝ, младежите ще имат поддръжката на екипа на „ Каритас София ”. Участниците в групата ще могат да се включват и в останалите дейностите на организацията, свързани с в помощ на хора с увреждания, бежанци и мигранти, възрастни и бездомни хора, деца в риск, самотни майки, както  и в креативната работилница КаритАрт.
Подробности за това по какъв начин да се присъединиш към Young Caritas и да помагаш на идеите, които припознаваш, ще откриеш в уеб страницата на Сдружение „ Каритас София ”.
 
Автор: Александра Цанкова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР