Новият проект Европа на БНТ, финансиран от Европейския парламент, беше

...
Новият проект Европа на БНТ, финансиран от Европейския парламент, беше
Коментари Харесай

Новият проект на БНТ Европа бе представен пред студенти от УНСС

Новият план " Европа " на Българска национална телевизия, финансиран от Европейския парламент, беше показан пред студенти от УНСС. Възпитаници на висшето учебно заведение и публицисти от Българската национална телевизия размениха хрумвания за бъдещето на Европейския парламент и опциите за присъединяване при вземането на решения.


Предаването " Референдум " с директно лъчение от Брюксел, втори сезон на предаването #Европа, репортажи за активността на Европейския парламент и идните избори. И всичко това на наличен език. Предаванията и репортажите по плана, както и информация за европейските институции ще бъдат налични и на специфична онлайн платформа.
Татяна Тасева, продуцент на #Eвропа: Този план на Българска национална телевизия ще бъде тъкмо подобен - експериментаторски от позиция на това да стигнем до проблемите на хората и да им покажем по какъв начин те посредством механизмите на Европа могат да ги разрешат.
И метод да се покаже, че Европа не е скучна тематика. Всичко зависи от метода по който се показват Европейският съюз, Европейските институции и процесите в Европа.

Божидар Миладинов, студент в УНСС: Ние бягаме от това да бъдем на мястото, от нас да зависи нещо и моят съвет би бил да се погледнем в огледалото и да осъзнаем, че от нас зависят нещата. Даниел Тилев, студент в УНСС: Младите хора би трябвало да стартират да се образоват от ден на ден за това какво съставляват европейските институции и да гласоподават интензивно.Проф. д. ик. н. Стати Статев, ректор на УНСС: Нашите младежи, които са задоволително дейни, осъзнават добре своята задача, че те могат и би трябвало да бъдат генератор на хрумвания и мощна страна при взимането на решения, когато става въпрос за бъдещето на нашия общ дом - Европа.
Всеки може да стане част от плана на Българска национална телевизия - с анкета, която ни стимулира да гласуваме. Наградата е посещаване на Европейския парламент през септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР