Новият президент на Украйна може да си върне контрола над

...
Новият президент на Украйна може да си върне контрола над
Коментари Харесай

Украински съюзник на Москва призова за сделка за Донбас

Новият президент на Украйна може да си върне контрола над отцепническия Донбас в границите на месеци, както и да получи на ниска цена газ и съществени вложения от Русия, в случай че подписа договорка с Москва. Това съобщи най-близкият съдружник на Кремъл в Украйна Виктор Медведчук преди президентския балотаж в страната в неделя, съобщи Ройтерс.

Проучванията сочат, че на него с огромно болшинство политическият дилетант Володимир Зеленски ще надвие сегашния държавен глава Петро Порошенко.

Кремъл желае да узнае повече за Зеленски, 41-годишен артист, с цел да разбере дали може да подписа договорка с него, сподели Медведчук, който е апетитен за непосредствен до Кремъл. Кръстник на щерка му Даря е съветският водач Владимир Путин.

„ В Москва нямат никакви упования. Искат да видят какво ще стане по-нататък, кой ще бъде в антуража на Зеленски и какво ще направи той и с кого ", сподели украинският политик и водач на публичното придвижване „ Украински избор ".

Кремъл ясно е посочвал, че ще бъде удовлетворен от загубата на Порошенко, само че не е коментирал Зеленски, заявявайки единствено, че следи мненията на претендентите от близко и се надява всеки нов президент да може да приложи мирна договорка за Донбас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР