Новият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард призова

...
Новият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард призова
Коментари Харесай

Лагард: Европа трябва да прави иновации и инвестиции

Новият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард прикани през днешния ден Европа " да прави нововъведения и да влага ", изправена пред икономическите и климатичните провокации. Тя сложи акцентиране в първата си публична тирада във Франкфурт върху смисъла на напъните точно в тези насоки, съобщи Агенция Франс Прес.

Ако европейските страни подтикват растежа като влагат в индустриални браншове на стопанската система, те ще поддържат търсенето и в това време ще подсигуряват запазването на конкурентоспособността си в по-далечна вероятност, съобщи Лагард в тирада на банков конгрес, обрисувайки главните линии на бъдещите си изявления по въпросите, свързани с паричната политика.

Лагард, чийто мандат стартира на 1 ноември, откакто смени Марио Драги, акцентира, че гъвканата парична политика, водена от ЕЦБ, е била решителен фактор за вътрешното търсене по време на съживяването в Eврозоната.

Ясно е обаче, че паричната политика би могла да доближи задачата си (за инфлацията) по-бързо, в случай че други политики поддържат растежа, акцентира Лагард. Тя прикани да се напредва към " миксиране " на политиките на европейско ниво, съобщи Българска телеграфна агенция.

Националните бюджетни политики съгласно нея са основен детайл освен поради мащаба на държавните разноски, само че и поради тяхното наличие, което би трябвало да облагодетелства вложенията за едно по думите й " по-продуктивно общо бъдеще, по-цифрово и по-зелено ".

На нивото на европейските институции програмата ИнвестИЮ (Invest EU), която ще размени проекта " Юнкер " през 2021 година, е положително начало, съгласно Лагард. Тя прикани фирмите да влагат, с цел да усилят продуктивността.

Еврозоната е по-бавна при въвеждането на нововъведения и извличането на изгодите от ерата на цифровизацията спрямо други стопански системи като Съединени американски щати, обобщи новият президент на ЕЦБ.

Това обръщение се отравя без подозрение към една главно немска публика през днешния ден, разяснява основният икономист на Ай Ен Джи Германия (ING Germany) Карстен Бжески, представен от Агенция Франс Прес.

Икономиката на Германия, която натрупа бюджетни остатъци от 2014-а, тази година е в квазистагнация. Берлин постоянно бива призоваван от сътрудниците си да харчи повече.

Кристин Лагард разгласи и иден обзор на тактиката на ЕЦБ и добави, че банката ще продължи да следи последствията от политиката на евтините пари в поддръжка на растежа, както и нивото на цените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР