Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за

...
Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за
Коментари Харесай

Кирил Котев заема поста на Гонзо в БФС

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за собствен заместител Кирил Котев. Бившият състезателен шеф на ЦСКА 1948 ще смени Гонзо на позицията механически шеф в БФС.

Двамата към този момент са се разбрали и някогашният бранител ще стартира работа във футболната ни централа. Котев ще дава отговор за работата на всички национални тимове, на треньорската школа към БФС, както и за развиването на детско-юношеския и женския футбол у нас.

Котев е повторен първенец на България като футболист - през 2004 година с Локомотив (Пловдив) и през 2008 година - с ЦСКА. Има още купа на България с “червените ” от 2006 година, както и три Суперкупи на страната - 2004 година със “смърфовете ”, а 2006 година и 2008 година - с “армейците ”.

Котев бе част и от последния народен тим на България, който игра на огромен конгрес, откакто бе един от младоците на Евро 2004 година в селекцията на Пламен Марков.

Котев, който след няколко седмици става на 42 години, приключи кариерата си в ЦСКА 1948 през 2018 година и незабавно по-късно стартира работа като състезателен шеф в клуба, където остана до 2021 година. През 2022 година се върна в ЦСКА 1948, където за малко изпълняваше ролята на селекционер, след което още веднъж бе състезателен шеф на клуба през последните две години.

Котев има над 400 мача в родния футбол, като е защитавал екипите на Велбъжд, Видима-Раковски, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Черно море и ЦСКА 1948. Той има и 13 мача и един гол с националния тим на България.

Бившият футболист има и един сезон в Китай, където печели Второто равнище на локалния футбол с фланелката на Далиен Аербин през 2011 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР