Новият премиер на Пакистан Имран Хан положи клетва на церемония

...
Новият премиер на Пакистан Имран Хан положи клетва на церемония
Коментари Харесай

Новият премиер на Пакистан Имран Хан положи клетва

Новият министър председател на Пакистан Имран Хан постави клетва на гала през днешния ден в президентския замък в столицата Исламабад, откакто през вчерашния ден бе определен от Народното събрание да оглави държавното управление, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / PID
65-годишният някогашен първенец по крикет тържествено се закле, че ще бъде правилен на Пакистан и постоянно ще работи в полза на неговата целокупност и суверенитет.

Имран Хан ще управлява съдружно държавно управление, защото партията му " Пакистан Техрик-и-инсаф " завоюва най-вече места в Народното събрание на изборите на 25 юли, само че не задоволително, с цел да ръководи независимо. Той е 22-ият министър-председател на Ислямската република Пакистан, която има нуклеарно оръжие. В ръководещата коалиция вземат участие няколко дребни партии, свързани с авторитетните въоръжени сили.

Победата на Хан слага начало на нова политическа епоха в Пакистан след десетилетия редуващи се държавни управления на Пакистанската мюсюлманска лига и Пакистанската национална партия, както и военни режими, показва Агенция Франс Прес.

На церемонията по полагане на клетвата брачната половинка на Имран Хан - Бушра Биби, се появи за първи път на обществено място след сватбата им при започване на годината. Тя бе облечена в бял никаб, откриващ единствено очите ѝ.

ДПА припомня, че изборният развой беше белязан от обвинявания за интервенция на военните, заглушаване на медиите, заплашване на представители на гражданското общество и екстремистки прояви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР