Новият председател на Националния статистически институт доц. Атанас Атанасов, който

...
Новият председател на Националния статистически институт доц. Атанас Атанасов, който
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Националният статистически институт има нов председател

Новият ръководител на Националния статистически институт доцент Атанас Атанасов, който ще управлява националната статистика за идващите 7 години, встъпи през днешния ден в служба на публична гала.

Символично той подари плакет по случай 140 години българска статистика и книга " История на българското изобразително изкуство " на предшественика си Сергей Цветарски.

Доц. Атанасов одобри символичния подарък, като съобщи:

" Националният статистически институт е институцията, която написа цифровата история на една страна. Без история никой няма бъдеще, това е безусловно ясно. Нека запазим това, което сме постигнали и да опитаме да го вдигнем на нови височини ".

Атанас Атанасов очерта главните цели в границите на неговия мандат.

„ Това, което считам е да продължи историята на Националния статистически институт, да има последователност като се употребяват положителните практики досега. Като несъмнено, желая няколко посоки да очертая, в които ще се развива институцията в бъдещето. Първото главно направление е съдействието с останалите институции, с които Национален статистически институт си взаимодейства и съдействие с медиите. Смятам, че Национален статистически институт би трябвало да бъде оптимално отворена и към останалите институции и към медиите”, сподели новият началник на Национален статистически институт.

По думите му развиването на Национален статистически институт ще се базира на актуалната статистика, ползвайки нейните постижения и осведомителните технологии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР