Новият правосъден министър отправи ясно послание към Висшия съдебен съвет.Министърът

...
Новият правосъден министър отправи ясно послание към Висшия съдебен съвет.Министърът
Коментари Харесай

Министър Йорданова към ВСС: Дойде време да спрем да си затваряме очите

Новият правосъден министър насочи ясно обръщение към Висшия правосъден съвет.

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова призова членовете на Висшия правосъден съвет да " правят отстъпка настрана или обратно " и да дадат опция на идващите да продължат промяната.

,,Мисля, че е време да спрем да си затваряме очите и всеки да понесе своята отговорност`` обърна се тя към правосъдните кадровици минути откакто сподели същото и на основния прокурор Иван Гешев.

Преди съвещанието на Висшия правосъден съвет Йорданова разяснява вчерашното решение на Прокурорската гилдия да ѝ върне настояването за дисциплинарно наказване на обвинител номер, импортирано от предшественика ѝ Иван Демерджиев. Причината  - не Прокурорската гилдия, а Пленумът е способен да преглежда този въпрос.

Това е следващият случай на сътрудници от Висшия правосъден съвет, които се смятат за некомпетентни да прегледат този въпрос, само че в същото време го разискват. Надявам се, тези странни практики оптимално бързо да бъдат прекратени, сподели още Йорданова.

,,Министърът на правораздаването няма да отстъпи обратно и настрана и да се откаже да упорства да се носи отговорност постоянно когато е налице такава. Така че ще продължим да настояваме за отговорност при всяко нарушение``, увери правосъдният министър, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР