Новият посланик на руската федерация в България Елеонора Митрофанова вече

...
Новият посланик на руската федерация в България Елеонора Митрофанова вече
Коментари Харесай

Новият руски посланик пристигна у нас, първо отиде на църква

Новият дипломат на съветската федерация в България Елеонора Митрофанова към този момент е у нас. Това се разбра от известие на уеб страницата на храма " Свети Николай Мирликийски ", където се намира и седалището на Руската православна черква в страната ни.
Още по тематиката
" На 26 февруари, в първия ден от престоя си на българска земя, новият ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република България Митрофанова Елеонора Валентиновна посети подворието на Патриарха на Москва и цяла Русия в София. Посланикът бе посрещнат от настоятеля на Комплекса архимандрит Васиан (Змеев) и секретаря на Комплекса протоиерей Евгений Павелчук. Архимандрит Васиан описа на госпожа Митрофанова за историята на храма. На празника на Свети Серафим, архиепископ на Богучарск, Софийски Чудотворец, настоятелят на Патриаршеското подворие подари на посланика икона на Свети Серафим и й пожела Божията помощ на новия пост. В криптата на храма гостите се поклониха на надгробния камък на Св. Серафим ", оповестиха от Руската черква в зентъра на София, където се съхраняват мощите на светеца.

Елеонора Митрофанова публично ще встъпи в служба откакто връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев, което се чака да стане в околните дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР