Новият пакт за миграцията и убежището предлага ново начало за

...
Новият пакт за миграцията и убежището предлага ново начало за
Коментари Харесай

Джамбазки: Пактът за убежище и миграция ще навреди на държавите членки

Новият пакт за миграцията и убежището предлага ново начало за оправянето с тази задача. Докато някои страни членки към момента са изправени пред предизвикването да ръководят външни граници, други би трябвало да се оправят със случаи на всеобщо идване по суша или море или пренаселени приемни центрове, а трети не престават да се сблъскват с голям брой случаи на неразрешено придвижване на мигранти.

Необходимостта от нова, постоянна европейска рамка, наложи основаването на пакт, който да регламентира дейностите на страните членки в обикновено време, при напън и в обстановки на рецесия: рамка, която може да даде сигурност, изясненост и почтени условия на мъжете, дамите и децата, идващи в Европейски Съюз, като в същото време дава на европейците уверението, че миграцията се ръководи по ефикасен и човечен метод, при цялостно ценене на европейските полезности. В новия пакт се признава, че никоя страна членка не би трябвало да се натоварва с непропорционална отговорност и че всички страни членки следва да способстват за солидарността непрекъснато.

В него се планува изчерпателен метод, който сплотява политиките в областите на миграцията, убежището, интеграцията и ръководството на границите и се признава, че цялостната успеваемост зависи от напредъка на всички фронтове. Освен това новият пакт вкарва по-бързи и безпроблемни миграционни процеси и по-силно ръководство на политиките в областта на миграцията и границите, благодарение на модерни ИТ системи и по-ефективни организации.

Неговата цел е да се понижат рисковите и противозаконни направления и да се насърчат устойчивите и безвредни законни пътища за нуждаещите се от интернационална протекция. Новият пакт отразява данните на Европейски Съюз, че множеството мигранти идват в съюза по законни канали, и това следва да бъде по-добре съобразено с потребностите на пазара на труда.

Новият пакт ще е част от Многогодишната финансова рамка, която ще работи в интервала от 2021 до 2027г. Бюджетът обособен за миграция и граници е в размер от близо 23 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР