Новият областен управител на Пловдив се казва Дани Каназирева -

...
Новият областен управител на Пловдив се казва Дани Каназирева -
Коментари Харесай

Дани Каназирева се прегърна с ГЕРБ в Пловдив, ще е областен управител

Новият регионален шеф на Пловдив се споделя Дани Каназирева - неуспешен претендент за кмет, която през цялата акция подлагаше на критика досегашното ръководство на ГЕРБ. Тя остана трета на първия тур след Здравко Димитров и Славчо Атанасов. Сега обаче се оказва, че точно Каназирева е изборът на премиера Бойко Борисов за нов регионален шеф. Досега този пост заемаше точно Здравко Димитров, който бе определен за кмет.
Каназирева е водач на партия " Съюз за Пловдив ".
Според в. " Марица " изборът й към този момент е доказан на Министерски съвет, а решението е взето по персонално предложение на Бойко Борисов.
Листата на " Съюз за Пловдив " завоюва към 10% от гласовете и по този начин си обезпечи петима съветници в новия Общински съвет. Очаква се, поради новия пост на Каназирева, хората й да поддържат решенията на общинарите от ГЕРБ. Управляващата партия има едвам 17 съветници, а за болшинство са нужни 26.
Каназирева е някогашен член на ГЕРБ. Тя бе изключена от партията през 2010 година от Изпълнителната комисия след скандал. Тогава тя се опълчи на министъра на опазването на здравето Анна-Мария Борисова за решение на болничното заведение в Пловдив. По-късно амбициозната юристка сътвори своя партия - " Съюз за Пловдив ", която съумява да вкарва съветници на няколко общински избора.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР