Новият началник на Генералния щаб на британската армия генерал сър

...
Новият началник на Генералния щаб на британската армия генерал сър
Коментари Харесай

Новият шеф на Генщаба на Великобритания призова армията да е готова за сухопътна война с Русия

Новият шеф на Генералния щаб на английската войска военачалник сър Патрик Сандърс е отправил разгорещен апел към войските да бъдат изцяло подготвени да се изправят против Русия на бойното поле, съобщи БНР.

Би Би Си заяви, че разполага с текста на обръщението на военачалник Сандърс към всичи типове войски и държавни чиновници от 16 юни. В него се споделя, че съветското навлизане в Украйна демонстрира нуждата да бъде предпазено Обединеното кралство и подготвеност за сражения и победа при сухопътна война.

Допълва се още, че английската амрия и нейните съдружници би трябвало да са подготвени да победят Русия.

Според източник от Министерството на защитата тонът на изказването на генерала не е неочакван, тъй като въпреки и всички типове бойни сили да се приготвят за възможни сражения, опасността очевидно се е трансформирала.

Генерал Сандърс категорично отбелязва в обръщението си, че е първият командващ въоръжените сили след 1941 година, който поема поста в сянката на задаваща се сухопътна война в Европа с огромен континентален капацитет.

Генералът посочи измежду задачите си да форсира активизирането и модернизирането на армията, тъй че да се подкрепи НАТО и да не се дава късмет на Русия да окупира повече елементи от Европа.

Патрик Сандърс е някогашен шеф на Стратегическото командване и е бил отпред на интервенции в Босна, Косово, Ирак и Афганистан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР