Новият модел, с който управляваме кризата, дава своите ясни резултати.

...
Новият модел, с който управляваме кризата, дава своите ясни резултати.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Управляваме ковид кризата, не затваряме нито една област

Новият модел, с който управляваме рецесията, дава своите ясни резултати. В момента не затваряме нито една от областите, бизнесите, сподели след съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков във връзка ограниченията за битка с ковид, които пандемичният щаб разисква.

" Държим на Етап 2, с риск от Етап 3, тъй като всичко се базира основно на равнища потенциал на интензивните кревати в лечебните заведения. В някои от областите има обособени ограничения, тъй като има болни учители, само че това е на равнище области и учебни заведения, не на равнище всеобщо затваряне. Следим модела доста деликатно и за първи път имаме много ясна прогноза накъде вървят нещата. Добрата вест е, че интензивните кревати не се запълват с огромна скорост ", увери министър председателят.
Ангел Кунчев: Ще има стягане на ограниченията в някои области
Заболеваемостта в другите области се разграничава не в проценти, а в пъти, ето за какво се обмисля стягане на противоепидемичните ограничения в...
Прочети повече
Преди началото на съвещанието на министерския съвет, Петков съобщи: " Заради новия модел, който постигнахме, доста от областите към този момент трябваше да са затворени на база равнища на заболеваемост, само че те не са затворени. Добрата вест към този момент е, че ограниченията остават доста меки ", добави Петков.

Обсъдена е също и сигурността на язовирите, като язовир Огоста, където има голям завещан проблем, който би трябвало да се реши. Има основни и рискови обекти, които би трябвало да се ръководят. Решено е да има обща тактика, обща работна група, с цел да има явен механизъм за ръководството на язовирите, добави министър председателят.

За страдание 35 язовира са в сериозно положение, сподели той, само че няма ясна стандартизация кой какъв брой е рисков. Дори няма цялостен лист. Има 180 язовира, които се ремонтират без да е ясно с каква документи и до къде са стигнали.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР