Новият министър-председател на Великобритания, който ще наследи Лиз Тръс, ще

...
Новият министър-председател на Великобритания, който ще наследи Лиз Тръс, ще
Коментари Харесай

Борис Джонсън вероятно ще се кандидатира отново за премиер на Великобритания

Новият министър-председател на Англия, който ще наследи Лиз Тръс, ще бъде назначен от Консервативната партия до петък, 28 октомври, заяви AFP.

Ще бъде допустимо новият министър-председател да постави клетва преди 31 октомври, когато би трябвало да бъде показана средносрочната икономическа стратегия на държавното управление.

Според The Times се чака Борис Джонсън да се кандидатира още веднъж за премиерския пост. Джонсън " размишлява, само че наподобява счита, че е въпрос на народен интерес " да се кандидатира, написа в Туитър политическият редактор на вестника Стивън Суинфорд. Очаква се новоназначеният сегашен финансов министър Джереми Хънт също да се кандидатира.

Но Риши Сунак, някогашният министър на стопанската система, който загуби финалния кръг на вътрешните избори за министър-председател от Лиз Тръс, наподобява, че е любимец. По време на това съревнование Сунак предизвести, че фискалните проекти на Тръс ще доведат до изтощение на финансите на страната - предизвестие, което се сбъдна и в този момент му дава право да твърди, че е естественият правоприемник на Тръс отпред на държавното управление.

Кандидатурата на Пени Мордаунт също се чака още веднъж. Министър на защитата на Тереза Мей и понастоящем водач на групата на консерваторите в Камарата на общините, тя се класира на трето място на последните вътрешни избори, а откакто беше изключена, изрази поддръжката си за Лиз Тръс, на която остана вярна до оповестяването на оставката ѝ.

Сегашният министър на защитата Бен Уолъс също се счита за евентуален претендент, още повече че той е един от най-уважаваните политици, изключително поради метода, по който се оправи със забележителната военна поддръжка, оказана на Украйна в изискванията на съветска експанзия. Уолъс обаче не демонстрира упоритост да се кандидатира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР