Новият министър на културата се казва Атанас Атанасов е на

...
Новият министър на културата се казва Атанас Атанасов е на
Коментари Харесай

Министър Атанасов възродил читалището в пловдивско село

Новият министър на културата се споделя Атанас Атанасов е на 31 години. Роден е и израства в Хасково. Там играе интензивно тенис дружно с Григор Димитров, с който като младежи стават републикански първенци на България на двойка.

След гимназията Атанасов приключва бакалавърска степен по театрално изкуство в Whitman College (САЩ), където е признат на цялостна стипендия и се дипломира в топ 3% на своя випуск.

Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон, като с изключение на актьор пред камерата и на сцената, се изявява и като продуцент на писмено кино.

Всяко лято младият мъж се връща в България и в първомайското село Татарево, където живее неговата баба.

Разочарован от обезлюдяването на селото, взема решение да се опита да възвърне сцената на локалното читалище и да провежда културно събитие там. Разказва и на приятелите си зад океана за хубостта на българските села и тъжната действителност на тяхното обезлюдяване и по този метод ги притегля към идеята си.

Мечтата му се трансформира в действителност благодарение на 30 доброволци от България и Съединени американски щати.

В Татарево назовават проекто-министъра на културата Атанас Атанасов актуалният възрожденец. Преди 6 години с група другари от Америка възстановил театралния салон на читалището. С тази самодейност Атанасов привлякъл вниманието към себе си и станал мотив да бъде номиниран за министър на културата.

" Хората, които имат някаква съкровена фантазия в себе си, която наподобява допустимо най-неосъществима и която би провокирала подигравка и съмнение у хората към тях, бих им споделил, че тези са фантазиите, за които си коства най-вече да се бориш ", споделя тогава Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

Начинанието му става тематика на филм, разказващ историята на плана Unlock the Stage, който Атанасов основава в Лос Анджелис.

Филмът му “Отключи сцената " е показан на 5 интернационалните фестивала като печели 1-во място в категорията “Избор на публиката " в Джорджия, Съединени американски щати.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР