Новият лидер на главната опозиционна партия във Великобритания се надява

...
Новият лидер на главната опозиционна партия във Великобритания се надява
Коментари Харесай

Бивш адвокат правозащитник си поставя за цел да излекува Лейбъристката партия

Новият водач на основната опозиционна партия във Англия се надява да усъвършенства разтърсените ѝ позиции измежду гласоподавателите след няколко травматични години на идеологически препирни, дрязги към Брекзит и открита неприязън от страна на някои лейбъристки депутати към досегашния водач на партията Джереми Корбин, предава организация ДПА.

Петдесет и седем годишният Киър Стармър застава отпред на една партия, претърпяла някои от най-тежките си загуби в историята на предварителните парламентарни избори през декември, които осигуриха на консервативния министър председател Борис Джонсън устойчиво болшинство в Народното събрание.

С Корбин като глас на опозицията, Лейбъристката партия изглеждаше все по-слаба. На предварителните избори тя бе унижена от загубата на депутатски места в региони, които обичайно гласоподават за работническата класа и които бяха считани за неин бастион.

Една от аргументите, заради които Корбин бе недолюбван от доста гласоподаватели, бе отдавнашната му поддръжка за Ирландската републиканска партия Шин Фейн, зародила на основата на политическото крило на Ирландската републиканска войска (ИРА), и това, че той по този начин и не осъди тероризма на ИРА.

Корбин също по този начин се обявяваше в поддръжка на палестинските дела през цялата си политическа кариера. Като водач на Лейбъристката партия той бе упрекван, че не се опълчва на антиизраелските настроения, които са се трансформирали в антисемитска просвета в елементи от партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР