Новият кросоувър Ford Puma съчетава привлекателен дизайн, най-добрия в класа капацитет на

...
Новият кросоувър Ford Puma съчетава
привлекателен дизайн, най-добрия в класа
капацитет на
Коментари Харесай

Всичко за ... Новата Puma на Ford

Новият кросоувър Ford Puma съчетава привлекателен дизайн, най-хубавия в класа капацитет на багажника и горивна икономия на мек хибрид

Ford показва спортния и атлетичен, нов кросоувър Puma, въодушевен от SUV автомобилите. Стиловите черти на привлекателния екстериор представляват следващата глава от фокусираната върху човека философия на дизайна на Ford

Интелигентни решения за гъвкаво съхранение, които ще осигурят най-доброто в класа безкомпромисно товарно пространство и потенциал на багажника, са измежду нововъведенията, разработени след противоположна връзка от клиентите

Модерна Ford EcoBoost Hybrid 48-волтова технология увеличава икономията на гориво, динамиката и заниманието при шофиране на Puma

Лесните за прилагане и интуитивни технологии включват Адаптивен круиз контрол със Stop & Go; нова информационна система за местна опасност; безжично зареждане; 12,3-инчов дигитален инструментален панел с „ реалистични цветове “

Кьолн, Германия, 26 юни 2019 – Ford представи новия Ford Puma – стилен кросоувър, вдъхновен от SUV колите, който съчетава замайващ екстериорен дизайн, най-хубавото в класа безкомпромисно товарно пространство и усъвършенствана технология за мек хибриден силов елемент.

Новият Ford Puma вкарва нова глава в дизайнерската еднаквост на Ford с харизматични стилови черти като отличителни, инсталирани на калниците предни фарове и атлетични, аеродинамични линии. Пропорциите на компактен кросоувър обезпечават увеличена височина на возията за вдъхващо убеденост усещане при шофиране и водещ в класа безкомпромисен потенциал на багажника от 456 литра.

48-волтовата технология EcoBoost Hybrid на Ford предоставя на клиентите на Puma мощна, отзивчива динамичност и оптимизирана икономия на гориво. Мекият хибриден силов елемент гладко интегрира подпомагането от електрическия въртящ момент с 3-цилиндровия 1,0‑литров EcoBoost бензинов мотор с ниско търкане, за да предостави до 155 к.с.

Модерните технологии в помощ на лидера, осигуряващи по-лесно и по-спокойно изживяване при шофиране, включват:
Адаптивен круиз надзор със Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата за безпроблемно шофиране по автомагистрала и в натоварения градски трафик
Новата осведомителна система за локална опасност, което може да осведоми водача за рискови обстановки по пътя напред, преди те да станат забележими за него или за сензорите на автомобила

Puma е също първият автомобил в своя сегмент, който предлага хендсфри задна врата и технологии за комфорт и удобство като седалка с лумбален масаж.

„ Нашите клиенти ни споделиха, че искат компактен автомобил с впечатляващ външен тип, който също по този начин предоставя решения за всекидневието. Резултатът е нашият нов Ford Puma – харизматичен, практичен и предлагащ технологии от масажиращи седалки до меки хибридни силови елементи “, сподели Стюарт Роули, президент на Ford of Europe.

Новият Puma се причислява към разширяващата се гама SUV коли и кросоувъри, въодушевени от SUV коли, на Ford в Европа, включваща Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge и напълно новия Explorer Plug-In Hybrid. SUV моделите към този момент съставляват над един на всеки пет продадени автомобила Ford в Европа, а продажбите са се нараснали с над 19% през 2018 година

Puma ще бъде пусната в продажба в края на годината и ще се създава с изключителна майсторска направа и качество в завода на Ford в Крайова, Румъния, след инвестиция от съвсем 1,5 милиарда евро от 2008 година

Емоционален дизайн и водеща в класа практичност
Стилен, състезателен и прелъстителен, новият Ford Puma усъвършенства архитектурата на Ford за автомобил от В сегмента, като използва оптимизирани междуосие и диря, за да предостави забележителни SUV пропорции.

Puma се отличава с ниска, спускаща се назад покривна линия за впечатляващ, моментално различим контур и се противопоставя на наклонността към клиновидни странични профили на кросоувърите с „ анти-клиновиден “ дизайн, който съдържа по-равна средна линия, с цел да даде балансирани пропорции. Дизайнерският екип на Ford създава мощно прочувствени линии по повърхността, комбинирани с отчетливи и пропорционални разпределения, паралелно с инженерния екип, с цел да създаде безкомпромисен жанр, достъп и багажно пространство.

Чувствените линии не престават по страните на Puma с изявени арки на колелата, подчертаващи спортния характер. Изразителната предна част съдържа комплицирано проектирани предни фарове с форма на „ кану “, високо разположени на калниците тъкмо над LED фаровете за мъгла, които са по-долу интегрирани в предните въдуховоди с въздушна завеса; те от своя страна насочват въздушния поток през предните колела, с цел да понижат турболенцията и да подобрят аеродинамиката. Изтеглени напред към неотложно разпознаваемата радиаторна решетка, предните фарове придават на Puma дръзновен, аеродинамичен дизайн на предницата и приветливо лице.

Увеличените пропорции на Puma се подчертават в допълнение с уникалнатата „ плаваща ” структура на А-колоната. Тази непрекъсната линия на покрива към позицията на предния похлупак изтегля кабината в допълнение обратно, осигурявайки мощен, само че отчетливо елегантен контур.

„ От ден първи ние си представяхме автомобил в този сегмент, който е незабавно различим – и в следствие на това създадохме стилен кросоувър, различен от всичко, което сме произвеждали до момента “, сподели Джорд Саридакис, шеф Интериорен и екстериорен дизайн на Ford of Europe. „ Този зашеметяващ нов външен тип вкарва нова глава в дизайнерската еднаквост на Ford, докато общата идея за „ изкусително убежище “ употребява интелигентни и елегантни инженерни решения, които – в комбинация със мощно изразителния екстериор – ще зарадват и изненадат клиентите, отговаряйки на техните различни потребности и стремежи. “

Новият кросоувър Puma се предлага в различни разновидности, включително спортната Puma ST-Line и стилната Puma Titanium, отразяващи индивидуалните предпочитания на клиентите.

Puma Titanium съдържа неповторими машинно обработени 18-инчови алуминиеви джанти в цвят Pearl Grey и хромирани детайли за радиаторната решетка, долните странични части на каросерията и фаровете за мъгла. Задният дифузьор и защитната кора са с покрития в металически сив цвят, а рамките на стъклата - в ослепителен черен цвят. Вътре Puma Titanium се предлага с волан с тапицерия с резултат на кожа, приложения с ефект на дърво за инструменталния панел и декоративната рамка на клъстера и с характерни текстилни вложки за тапицериите на вратите.

Вдъхновената от Ford Performance Puma ST-Line се предлага с 18-инчови общоприети или с 19-инчови опционални машинно обработени алуминиеви джанти в цвят черен мат и спортно окачване със специално регулирани пружини и амортисьори. Отпред решетката на ST-Line съдържа детайли в черен мат и ослепителен черен кант, рамки на фаровете за мъгла в ослепителен черен цвят и опционален по-голям, функционален спойлер на покрива.

Дръзките присъщи ST-Line детайли в долната елементи на калниците насочват въздуха към отворите с въздушна завеса. Вътре Puma ST‑Line се отличава с волан с плоска долна част и отличителни червени шевове – също по този начин са наличните по избор седалки с частична кожена тапицерия. Алуминиеви педали, алуминиев лост за смяна на предавките и присъща черна облицовка на тавана допълнително подчертават спортния темперамент.

Палитрата от 10 ярки екстериорни цвята включва Blazer Blue, Frozen White, Race Red, Solar Silver, Agate Black, Lucid Red, Grey Matter, Desert Island Blue, Magnetic и Metropolis White.

Привлекателният дизайн на Puma създава безпрецедентна за стилен кросоувър практичност, поддържана от иновативни идеи за предпазване на движимости откъм гърба, които предлагат потребни решения за ежедневните проблеми, свързани с прибирането на движимостите. Puma предоставя най-доброто в класа безкомпромисно товарно пространство и размер на багажника от 456 литра. Функционалният багажник може удобно да побере кутия, дълга 112 см, широка 97 см и висока 43 см при сгънати седалки на втория ред.

Разработено, с цел да отговори и надхвърли изискванията за практично багажно пространство, решението Ford MegaBox осигурява надълбоко и функционално багажно поделение, което може спокойно да побере две чанти за голф в изправено положение.

Решението за предпазване предлага капацитет от 80 литра в пространство с широчина 763 мм, дължина 752 мм и дълбочина 305 мм, което може да помести нестабилни предмети до почти 115 мм височина – като да вземем за пример домашни растения – в изправено състояние. Също така пространството може да се употребява със свален похлупак, с цел да скрие мръсно спортно оборудване или кални ботуши Уелингтън. Синтетичната обшивка на Ford MegaBox и тапата за източване на дъното правят лесно почистването му с вода.

За още по-голяма функционалност подът на багажника на Puma може елементарно да бъде регулиран единствено с една ръка, за да отговори на условията на товара и да заеме една от трите позиции в товарната зона:
На най-ниската позиция се постига максималният размер на предпазване със скриване на Ford MegaBox
Във високата позиция зоната изпод се увеличава, с цел да сътвори товарен под, изравнен със сгънатия втори ред седалки
Изваден, подът може елементарно да се съхранява вертикално до гърбовете на втория ред седалки за реализиране на цялостния 456-литров капацитет

Регулируемият под на багажника е със структура на пчелна пита, въодушевена от хексагоналните кафези, употребявани в конструкцията на високоякостните компоненти за реактивни самолети и суперавтомобили за устойчивост и здравина.

Товаренето на Puma е още по-лесно с първата в сегмента технология на Ford за хендсфри задна врата. Системата обезпечава достъп до багажника, даже когато ръцете ви са заети с покупки, деца или спортна екипировка, с просто придвижване с крайник под задната ризница.

Задната врата на Puma съдържа и иновативно решение за интегрирана кора на багажника – разрешавайки предизвикателството какво да се прави с кората при товарене, разтоварване и преместване на обемисти предмети. Монтираната към задната врата кора на багажника се движи в унисон с нея и отстранява нуждата за странично придържане, осигурявайки безпрепятствен достъп до задната товарна зона. Гъвкавата кора на багажника елементарно се намества към обемистите предмети.

„ По време на създаването нашата цел беше да предоставим непостигано досега ниво на деловитост в стилен и ефективен пакет “, сподели Норберт Стефенс, главен програмен инженер на Puma. „ Уникалните Ford MegaBox и кора на багажника на Puma са образци за новаторското мислене, което ни оказа помощ да постигнем функционалност без да вършим компромис със стила. “

Модерни силови елементи
По-рано тази година Ford разгласи, че всеки от моделите на компанията, стартирани от изцяло новия Focus до момента, ще включва електрифицирана алтернатива. Клиентите на новата Puma ще бъдат измежду първите, които ще се възползват от усъвършенстваната мека хибридна архитектура на Ford - приспособена, за да усъвършенства икономията на гориво, като в същото време добавя философията на Ford за „ развлечение при шофиране “ с по-мощна и дружелюбна динамичност.

Технологията EcoBoost Hybrid подобрява 1,0-литровия EcoBoost бензинов мотор на Ford със задвижван с ремък, интегриран стартер/генератор (BISG) с мощ 11,5 kW. Замествайки общоприетия алтернатор, BISG осигурява възобновяване и съхранение на силата, която нормално се губи при прекъсване и придвижване по инерция, за зареждане на 48‑волтова литиево-йонна батерия с въздушно изстудяване.

BISG работи и като мотор, като гладко се интегрира с 3-цилиндровия мотор с намалено търкане и употребява съхранената енергия, с цел да обезпечава допълнителен въртящ миг при обикновено шофиране и ускорение, както и да управлява електрическите помощни системи на автомобила.

Предлагана във разновидности 125 к.с. и 155 к.с., интелигентната, себерегулираща се мека хибридна система непрестанно следи как се употребява автомобилът, с цел да определи кога и какъв брой интензивно да зарежда батерията за оптимална изгода и по кое време да използва съхранения в батерията заряд, прилагайки една от двете тактики:
Замяна на въртящия миг, която разгръща функционалността на електрическия мотор на BISG, с цел да осигури до 50 Нм въртящ миг - намалявайки количеството работа, изисквано от бензиновия мотор за усъвършенстване на икономията на гориво до 9%, въз основа на анализа по WLTP. Замяната на въртящия момент способства за CO2 излъчвания от 124 г/км и разход на гориво от 5,4 л/100 км за варианта със 125 к.с., и CO2 излъчвания от 127 г/км и разход на гориво от 5,46 л/100 км за разновидността със 155 к.с.*
Добавяне на въртящ миг, което разгръща функционалността на електрическия мотор на BISG, с цел да увеличи общия въртящ миг от силовия елемент с до 20 Нм над равнището на бензиновия двигател, работещ независимо при пълно натоварване – и да даде до 50% повече въртящ миг при по-ниските обороти на мотора – за оптимизирана динамика

Допълнителният електрически въртящ момент спомага за обезпечаване на по-ефектна, по-отзивчива динамичност, с до 50% повече въртящ миг, разполагаем при по-ниските обороти на мотора, за по-гъвкаво и обвързвано чувство при шофиране. BISG разрешава също на инженерите на Ford да понижат степента на компресия на 1,0-литровия EcoBoost мотор и да прибавят по-голям турбокомпресор за повече мощ, като смекчават турбо закъснението, употребявайки прибавяне на въртящ миг, който също върти двигателя по-бързо, с цел да се поддържа усилващата реакция на турбокомпресора.

В положение да рестартира мотора за около 300 милисекунди – съвсем колкото мигване на окото – BISG разрешава също на технологията Auto Start-Stop на EcoBoost Hybrid да работи в по-широк диапазон за още повече икономии на гориво, в това число при спиране по инерция при скорости под 15 км/ч (10 mph) или даже когато автомобилът е на предавка с натиснат педал на съединителя.

„ Нашият 1,0-литров EcoBoost мотор вече доказа, че икономията на гориво и динамиката могат да вървят ръка за ръка. Технологията EcoBoost Hybrid постига следващото равнище “, сподели Ролант де Вард, вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване, Ford of Europe. „ Ние имаме вяра, че клиентите ще харесат плавната и моментално налична мощ на нашите EcoBoost Hybrid силови елементи, тъкмо както ще харесат и по-редките визити на бензиностанции. “

Допълнително клиентите могат да избират от модерната гама Ford EcoBoost бензинови и Ford EcoBlue дизелови мотори, поддържани от стандартна система Auto Start-Stop за още по-намалени разноски за поддръжка и плавно превключваща 6-степенна механична трансмисия.

1,0-литровият EcoBoost мотор със 125 к.с. на Puma способства за CO2 излъчвания от 131 г/км и разход на гориво от 5,8 л/100 км. Опция за дизелов силов елемент и 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител ще се причислят към гамата след лансирането.

1,0-литровите EcoBoost и EcoBoost с хибридно задвижване на Пума съдържат първата в бранша система на Ford за дезактивиране на един от цилиндрите на 3-цилиндровия двигател, която може автоматизирано да го спре, когато не е нужна пълна мощност, да вземем за пример при шофиране по инерция или при придвижване с постоянна скорост. Системата може автоматизирано да спре или включи един цилиндър за 14 милисекунди.

Puma в допълнение оптимизира архитектурата на Ford за автомобил от В сегмента - същата, която предоставя водеща в класа динамичност на задвижване и на Ford Fiesta. Ново, по-твърдо задно окачване с торсионна греда, по-големи амортисьори, по-твърди втулки и усъвършенствани горни опори на окачването понижават триенето и увеличават твърдостта на цялото шаси, за да поддържат водещата в класа динамика на задвижване.

Технологии, вдъхващи убеденост
Puma употребява 12 ултразвукови датчика, три радара и две камери, ситуирани по автомобила, с цел да дава набор от Ford Co-Pilot360 технологии, които подобряват защитата, шофирането и паркирането и са предназначени да създадат шофирането по-комфортно, по-малко натоварващо и по-безопасно.

Благодарение на 7-степенната автоматична скоростна кутия, функционалностите Адаптивен круиз надзор (ACC) със Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата помагат на автомобила да поддържа комфортна отдалеченост до автомобилите отпред. Системата спомага и за намаляването на напрежението по време на дълги пътувания, като поддържа автомобила в средата на лентата, и може да регулира скоростта му в границите на законовото ограничение, като следи за знаци за ограничение на скоростта около и над пътя. Това е в допълнение към използването на информацията от навигационната система в автомобила.

Функцията Stop & Go разрешава на Адаптивния круиз надзор да спре автомобила изцяло в претрупан трафик, като употребява до 50% от цялата спирачна сила и автоматизирано да потегли, ако продължителността на прекъсването е по-малка от 3 секунди. При прекъсване за повече от 3 секунди, лидерът може да натисне бутон на кормилото или леко да натисне педала на газта, с цел да потегли.

Новата функционалност Информация за локална заплаха – посредством на бордовия модем FordPass Connect – може да информира лидера за рискова обстановка по пътя напред, даже в случай че случаят не е видим заради завой на пътя или други автомобили.

Уведомленията, свързани с Информация за локална заплаха, се предоставят независимо от сателитната навигация, въз основа на най-актуални данни, осигурявани от HERE Technologies – събирани от местните управляващи, спешните служби и данни за шофирането от други коли, свързани „ в облака “.

Уведомленията за рискове включват пътни поправки, аварирали коли, животни, пешеходци и предмети на пътното платно; даже условия, рискови за шофирането, се предават на автомобила по въздуха, предоставяйки на лидера ранно предупреждение за обстановки, разрастващи се извън неговото полезрение.

За първи път във Ford от B сегмента широкоъгълна камера за назад виждане улавя 180-градусов аспект, който може да бъде изведен на сензорния екран в автомобила – по този начин пресичащите пешеходци, колоездачи и други автомобили могат да бъдат видяни по-лесно при излизане на заден ход от паркоместа или алеи.

Помагаща на водачите на Puma да се движат на заден ход с по-голяма убеденост е и Информационната система на Ford за следене на мъртвата точка на видимост (BLIS) с Предупреждение за пресичащ трафик; при движение на заден ход системата предупреждава за коли, които могат скоро да пресекат пътя откъм гърба. Системата може да приложи спирачките, с цел да избегне или да смекчи резултата от конфликт, ако водачите не реагират на предупрежденията.

Активният паркинг помощник с перпендикулярно паркиране на Ford помага на водачите да откриват подобаващи места и да паркират без потребление на ръцете успоредно или перпендикулярно на останалите коли. Технологията Автоматични дълги светлини може автоматично да превключи на къси, за да предотврати заслепяване на насрещните водачи.

Подобрявайки в допълнение Системата за придържане в лентата на Ford, функционалността Отчитане на краищата на пътя може да разпознае къде пътната настилка минава в пътен прием със земна или чакълеста повърхнина, или в трева. Системата може да приложи въртящ момент към кормилото, с цел да предотврати отклоняването на автомобила от платното.

Технологиите на Puma оказват помощ на водачите да се оправят и с натоварената градска среда. Функцията Асистент за предотвратяване на конфликти със засичане на пешеходци може да засича хора на или покрай пътя начело или които може да пресекат пътя на автомобила. Системата е проектирана да намали тежестта на някои челни сблъсъци с коли и пешеходци или да помогне на водачите да избегнат сблъсъците напълно. Puma съдържа усъвършенствана версия на технологията с по-широк ракурс на камерата, който спомага за по-добро проследяване на придвижванията на пешеходците.

Ако се случи случай, технологията Автоматично задействане на спирачките след случай спомага за понижаване на силата на евентуален второстепенен конфликт, като автоматизирано ползва умерено спирачно изпитание, когато бъде засечен първичен сблъсък; намаляването на скоростта на автомобила потенциално може да понижи пострадванията на пътниците и вредите по автомобила.

Допълнителните технологии, проектирани да оказват помощ на водачите на Puma да избягват инциденти, включват:
Асистентът за отбягване на препятствия работи при скорости в градски условия и по автомагистралата и употребява радар и камера, с цел да засече по-бавно движещи се и спрели коли начело и оказва помощ на водачите да маневрират към даден автомобил, в случай че следва конфликт
Функцията Предупреждение за грешна посока употребява камера, инсталирана на предното стъкло, и информация от навигационната система на автомобила, за да даде на водачите звукови и визуални предизвестия, когато преминат през два знака „ Влизането забранено “ на отбивка за автомагистралата

„ Puma се предлага с невиждан набор от технологии в своя сегмент “, каза Стефенс. „ Функции от безжично зареждане до Stop & Go са проектирани да се впишат безпроблемно в живота на притежателите и да създадат шофирането на Puma елементарно и интуитивно прекарване. “

Иновативен и гостолюбив
Иновативният, първокачествен интериор на Puma е предопределен да оказва помощ на собствениците да управляват и да се спасяват от напрежението на всекидневието.

Първите в сегмента предни седалки с лумбален масаж на Puma съживяват изморените мускули и способстват за по-спокойни пътувания. Триточковата масажна система има три настройки на интензитета и регулируеми направления на търкаляне.

Дизайнът на предните седалки се отличава с изваяни тънки облегалки, които увеличават пространството за коленете на втория ред, до момента в който контурът на задната седалка вид „ скамейка “ е планиран за по-лесно влизане и излизане. Седалката на водача е също регулируема във височина.

Предните и задните седалки се предлагат със сваляеми калъфи с опция за изпиране според от разновидността на Puma, което улеснява поддържането на интериора като нов. Клиентите могат дори да персонализират интериора с различни цветове и дизайни с интегрирани ципове, което прави елементарно свалянето на калъфите с една ръка.

В допълнение отваряемият панорамен покрив от закалено, тонирано стъкло, разположен по цялата дължина и състоящ се от два панела съвсем по цялата широчина, създава още по-просторно чувство за пътниците начело и откъм гърба.

Иновативни функционалности като поставка за безжично зареждане, която позволява лесно зареждане на смарт телефоните в движение, оказват помощ на водачите да не изостават от дейната работа и социалния живот. Премахвайки необходимостта от заемане на един от двата USB врата на Puma със заряден кабел, подложката е ситуирана тъкмо под инструменталния панел и отчита съвместимите устройства, с цел да започне автоматично зареждане.

Устройствата могат да останат свързани чрез Bluetooth към системата на Ford за комуникация и забавление SYNC 3, до момента в който се зареждат безжично, което разрешава на водачите на Puma да контролират аудиосистемата, навигацията и свързаните смарт телефони посредством прости гласови команди. Системата предоставя съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto™ без допълнителен разход и се поддържа от 8-инчов централен сензорен екран, който може да се ръководи с жестове „ плъзване “ и „ прибиране с пръсти “.

Технологията за вграден модем FordPass Connect превръща Puma в преносима WiFi точка за достъп с опция за свързване на до 10 устройства. Системата прави възможни редица функционалности за улеснение чрез мобилното приложение FordPass, включително Локатор на автомобила; Статус на автомобила, благодарение на която се проверяват равнището на горивото, статуса на алармата, експлоатационният живот на маслото и др.; отдалечено Заключване и отключване на вратите; Дистанционен старт за модели, оборудвани със 7-степенна автоматизирана трансмисия**.

Наличната аудиосистема B&O е динамично настроена да обезпечава първокласно аудио преживяване без значение от условията на пътя.

Системата с 10 високоговорителя включва 150 мм х 200 мм външно обвързван субуфер, вграден в багажника без да се прави компромис с багажното пространство и предоставящ плавни баси. Позициите на туитърите са усъвършенствани да произвеждат по-широк тон на равнището на седалките, създавайки обгръщащо аудио изживяване за всички пасажери. Системата се зарежда от 575-ватов усилвател с цифрова обработка на сигнала, който позволява точно равнене и миксиране, в това число избираем съраунд звук.

Допълнително 12,3-инчов цифров инструментален клъстер разрешава на водачите да персонализират и приоритизират извеждането на информация, в това число на технологиите в помощ на лидера и насоките на сателитната навигация. Клъстерът използва технология със свободна форма, което разрешава извити горни ръбове с цел съразмерен интериорен дизайн. Панелът със свободна форма съдържа електрически схеми, вградени по целия дисплей, позволяващи на дизайнерите да го оформят по способи отвън традиционния правоъгълен дизайн.

Освен това цифровият инструментален клъстер с 24‑битови „ реалистични цветове “ генерира детайлни, по-интуитивни изображения и иконки с висока резолюция, които се извеждат в пълния цветови спектър; това ги прави по-ярки, по-малко изморяващи очите и по-лесни за четене.

„ Вярваме, че Puma в действителност ще допадне на водачите в Европа “, сподели Роули. „ Направихме всичко допустимо да дадем на клиентите гъвкавостта, която желаят, и най-добре изглеждащия автомобил, който са имали. “

*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР