Новият крайнодесен президент на Аржентина обеща да проведе икономическа шокова

...
Новият крайнодесен президент на Аржентина обеща да проведе икономическа шокова
Коментари Харесай

Новият аржентински президент се закле и обеща „шокова терапия“ в икономиката

Новият крайнодесен президент на Аржентина даде обещание да организира икономическа " шокова терапия ". Това съобщи Хавиер Милей в първата си тирада, откакто публично встъпи в служба.

Той предизвести аржентинците, че страната " няма пари " и още веднъж се ангажира с стратегия за строги ограничения за икономии. Аутсайдерът завоюва изненадваща изборна победа през ноември с радикални обещания да реформира стопанската система на южноамериканската страна. Церемонията по полагането на клетвата се състоя в Буенос Айрес. Той добави, че ще спре " десетилетията на крах " с дълбоки съкращения на разноските, предопределени да понижат големите обществени задължения и да понижат инфлацията, която в този момент е по-висока от 140%.

 
Искам да бъда явен, че ще стартираме възобновяване на Аржентина след повече от 100 години крах, само че този път прегръщайки концепциите за независимост. Въпреки че ще би трябвало да издържим интервал на компликации, ние ще успеем! Няма нощ, след която да не идва ден.
Хавиер Милей - президент на Аржентина

 

Милей бързо се издигна от относителна неопределеност до най-високия пост в Аржентина с дясна платформа, която включва ограничение на правата за аборти, либерализиране на законите за оръжията и отказване на изменението на климата. По време на акцията той съобщи, че ще размени валутата на Аржентина с американския $ и ще отстрани централната банка на страната, дружно с голям брой държавни ведомства. Милей евентуално ще се сблъска с съпротива в аржентинския Конгрес, където обединението от дребни десни и либертариански партии, която той управлява, има единствено посланичество на малцинствата. Сред гостите на церемонията по полагане на клетва бяха и Унгарският министър председател Виктор Орбан и украинският президент Володимир Зеленски. Украинският президент се срещна с няколко латиноамерикански водачи, за да ускори световната поддръжка за военните старания на страната си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР