Новият коронавирус изглежда отслабва бързо под въздействието на слънчевата светлина,

...
Новият коронавирус изглежда отслабва бързо под въздействието на слънчевата светлина,
Коментари Харесай

Коронавирусът отслабва от слънчевата светлина, горещината и влажността

Новият ковид наподобява отслабва бързо под въздействието на слънчевата светлина, горещината и влажността, откри изследване на експерти от дирекцията по просвета и технологии на министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Правителствените учени считат, че вирусът претърпява най-добре на закрито и когато е изсъхнало и губи капацитета си с покачването на температурите и влажността на въздуха, изключително в случай че е изложен на слънчева светлина, заяви Уилям Браян, и.д. шеф на дирекцията.

" Най-бързо вирусът умира при съществуването на директна слънчева светлина ", заяви той на брифинг в Белия дом. Откритието на екипа усилва очакванията, че коронавирусът ще имитира държанието на други респираторни болести като грипа, които обичайни са по-слабо заразни при топло време.

Коронавирусът обаче е потвърдил резултата си на висока смъртност в топли страни като Сингапур, което поражда въпроси за въздействието върху него на фактори от околната среда, отбелязва организацията.

Браян сподели още, че върху гладки повърхности като неръждаема стомана да вземем за пример, коронавирусът губи силата си след 18 часа в тъмна среда с ниска мокрота. В среда с висока мокрота полуживотът му спада до 6 часа, а когато е подложен в условия на висока мокрота и слънчево греене, полуживотът на ковид е две минути, посочи Браян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР