Новият концесионер на Летище София, консорциумът СОФ Кънект вече официално

...
Новият концесионер на Летище София, консорциумът СОФ Кънект вече официално
Коментари Харесай

Срещу 60 000 лева КЗК одобри концесионния договор за Летище София

Новият концесионер на " Летище София ", консорциумът " СОФ Кънект " към този момент публично може да стартира работа на българския аеропорт и да бъде оператор за 35 години. Официално Комисията за отбрана на конкуренция е разрешила това на 19 ноември, излиза наяве от регистъра на антимонополната комисия. Държавната такса за утвърждението на концесионния контракт обаче възлиза на цели 60 000 лв. и е според настоящата цена по закон, написа в решението.

Проверка на Mediapool във въпросната цена сподели, че за позволение за централизация се заплаща такса на Комисия за защита на конкуренцията от " 0.1 % от общия оборот за миналата година на участниците в концентрацията, само че не повече от 60 000 лева "

Реално, договорът за концесията бе подписан през юли в Министерството на превоза, само че с цел да влезе в действие, трябваше първо да бъде утвърден от антимонополния регулатор. Макар решението на Комисия за защита на конкуренцията да влиза неотложно, то може да се апелира в 14 дневен период пред Софийския административен съд.

" СОФ Кънект " АД сплотява три фонда - Meridiam Investments, Meridiam Eastern Europe Investments, Meridiam Infrastructure Europe III, и австрийската строителна компания Strabag.

Концесионерът към този момент изясни, че в стопанисването на софийския аеропорт ще си партнира с Летище Мюнхен, което имало контракт с българското транспортно министерство със период най-малко 12 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР