Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров си избра главен архитект,

...
Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров си избра главен архитект,
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив си назначава главен архитект без конкурс

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров си избра основен проектант, който обаче не е минал през конкурс. За поста Димитров уточни сегашния основен проектант на Карлово арх. Димитър Ахрянов. По закон този пост би трябвало да се заеме от човек, който е определен с конкурс, в който вземат участие и представители на гилдията.

В случая обаче назначението не е съветвано с локалната организация на Камарата на архитектите, заяви " Под тепето ".

От началото на 2017 година Пловдив няма постоянно определен основен проектант, а краткотрайно изпълняващ длъжността. Два състезанието за назначение на титуляр пък се провалиха, защото комисията не хареса никого от явилите си. Димитър Ахрянов взе участие в първия конкурс напролет на 2017 година Той стигна до финалния кръг, само че не беше определен.

По информация на пловдивския уебсайт " Под тепето " Ахрянов е създател на плана за построяването на хотел на мястото на един от тютюневите хранилища в града. Става въпрос за склада на ул. " Одрин " 8, който беше полусрутен за реализирането на плана, а цялостното му заличаване беше спряно след жива верига от жителите.

Проектът за хотел на мястото на склада е юридически от архитектурното бюро " Ер Те Консулт ", за което е работил и арх. Ахрянов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР