Новият кмет на Благоевград е от „Има такъв народ“. Преди

...
Новият кмет на Благоевград е от „Има такъв народ“. Преди
Коментари Харесай

Новият кмет на Благоевград – минал през 5 партии, близък с лихвари и шефа на „Градус“


Новият кмет на Благоевград е от „ ИТН “. Преди това обаче Илко Стоянов е минал през още пет партии. Включително е бил и зам.-кмет на ГЕРБ, само че в Петрич. Демонстрирал е близки връзки с доста от предприемачите, които пък не крият топлите си връзки с партията на Бойко Борисов. Бил е част от лихварския бизнес в Благоевград.

В същото време Има Такъв Народ се декларира като герой против всичко, обвързвано с ГЕРБ и техния модел на правене на политика и бизнес. Първият кмет на „ ИТН “ обаче демонстрира напълно друго нещо от поръчките за смяна.

Илко Стоянов е някогашен регионален координатор на партия „ Глас национален “ на Светльо Витков, само че във годините обратно е минал през управителни длъжности в още четири партии – Съюз на демократичните сили, Политическа партия „ ВОТ Консерватори “, ДРОМ и „ Глас национален “. Освен всичко друго Стоянов беше и зам.-кмет на Петрич в продължение на 5 години от ГЕРБ.

Сайтът „ Под лупа “ споделя и за другите обвързаности в биографията на Стоянов. Към днешна дата той се ползваот покровителството на Велимир Магурев, който е част и от най-тъмната част от историята на политика кандидат-кмет.

Велимир Магурев е много прочут в родния си Благоевград като притежател на първата заложна къща „ Виги “, припомня „ Под лупа “. Той бе обвиняем по 3 каузи за измами с недвижими парцели, по които юрист му беше някогашният заместник-кмет на Петрич Илко Стоянов, след това народен представител от Има Такъв Народ и предстоящ претендент за кмет на регионалния център Благоевград. Тогава Магурев получи условна присъда и конфискация на имуществото, само че преди потвърждаване на присъдата и от софийските правосъдни инстанции по жалбите на ощетени благоевградчани той напусна Благоевград и се засели във Варна.

Бизнес въръзките на Магурев го вкарват в съдружничество с други противоречиви фигури като Иван Ангелов- Градуса и Румен Гайтански- Вълка.

На 27 януари 2009 година със заповед на съдения за корупция Стефан Юруков златни имоти на морето, за които по-рано са направени скандални заменки, стават благосъстоятелност на Велимир Иванов Магурев в съсобственост с Димитър Славчов Джупаров. По това време Магурев към този момент има условна присъда за измами с недвижими парцели и конфискация на имущество. Втори углавен развой му е издигнат от различен правосъден състав в Благоевградския областен съд по същите обвинявания на 19 януари 2009 година, по делата юрист му е точно Илко Стоянов.

Споредданни от медиите,Велимир Магурев поддържал близки контакти с Иван Ангелов, притежател на компания „ Градус” и със сина му Ангел от години.

Интересен факт е, че до момента в който Стоянов е зам.-кмет в Петрич, Магурев получава няколко огромни публични поръчки в общината. „ БГ ЛЕНД КО” ООДсанира постройките на Районното ръководство на полицията и районен съд „ Противопожарна сигурност и отбрана на населението” в гр. Петрич. Стойността на плана е 849 518,34 без Данък добавена стойност. След това, чрезобединението “БГ – КО – ПЕТРИЧ” Дружество по Закон за задълженията и договорите печели още 3 652 146.00 лева за построяването на новия градски парк в града.

Чрез свои компании и обединявания от такива, Магурев съумява да усвои милиони от публични поръчки и в община Благоевград, по време на ръководството на различен негов непосредствен другар Атанас Камбитов, като в това време юристът му Илко Стоянов е общински консултант вОбС-Благоевград.

В обществените регистри откриваме сдружението „ КАРАГАНА АРБОРЕСЦЕНЗ ЕООД„ (Документ 1), което до март 2015 година е благосъстоятелност на Людмила Стоянова- брачна половинка на адв. Стоянов. Адресът на компанията е Благоевград, ул. „ Братя Иванови “ 1, където и към днешна дата се намира адвокатската фирма на Адвокатското сдружение на Стоянов.

Фирмата на брачната половинка на Стоянов в съдружничество със свързаната с ГЕРБ „ Хидрострой “ АДсъздава КОНСОРЦИУМ „ ЮДП – ГОРСКИ ПЪТИЩА “, който от 2012 стартира да акумулира големи средства от Рамково съглашение с ЮГОЗАПАДНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ТПП. Общата сума надвишава 40 млн. лева.и това е очевидно в обществените регистри.

Нещо повече, адресът на ръководство на Консорциума също е в Благоевград и съответствува с адреса на адвокатската фирма на Стоянов.

В протокол, определящ Магурев за реализатор на поръчката за пазара в град Петрич, като член на комисията, която го избира попада името на Анита Коцелова, тогава младши специалист към общината, а към днешна дата 5-та в листата на Има Такъв Народ за кандидат-народен представител от 1-МИР, където лидер е Илко Стоянов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР