Новият живот на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл

...
Новият живот на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл
Коментари Харесай

Колко точно ще струва новият живот на Хари и Меган?

Новият живот на принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл в Канада, в която херцогът и херцогинята на Съсекс имат намерение да прекарват забележителна част от годината след отвод от статута на висши членове на кралското семейство, ще нанесе забележителен удар върху бюджета на Скотланд Ярд, пишат английски медии.
Въпросът за разноските за отбраната на кралската двойка е същински проблем за " Уайтхол " (улица в централен Лондон, където се намират резиденцията на английския министър председател и редица водещи министерства). Столичните служители на реда се притесняват, че настояването на Хари и Меган да бъдат считани за " лица, ползващи интернационална отбрана ", може да докара до това, бюджета на звеното, защитаващо кралското семейство, " да излезе отвън надзор ". Обезпечаването на сигурността на двойката във Англия коства на полицията 600 000 английски лири годишно (780 000 долара), а живота в чужбина доста ще усили обвързваните с това разноски.

Двойката " не е измислила изцяло следствията от преместването им в Канада в региона на сигурността и слага лондонската полиция в затруднено състояние ", сподели някогашен началник на Скотланд Ярд, чието име не е посочено. Според документи, с които " The Times " разполага, полицейското ръководство към този момент изпитва дефицит на офицери-специалисти по защита на кралското семейство.
По време на неотдавнашна седемседмична почивка в Канада шестима офицери непрекъснато пазеха внука на кралицата и брачната половинка му. Общо имаше 10 чиновници на английската полиция. В същото време се обръща особено внимание на обезпечаването на сигурността на Хари, като се вземе поради неговият боен опит, който включва Афганистан.
Поради увеличението на броя на формалните събития, в това число такива в чужбина, в които вземат участие членове на английското кралско семейство, разноските за полети на чиновници на защитата са нарастнали от 3,47 милиона английски лири (4,51 милиона долара) през финансовата 2016-2017 година до 4,62 милиона паунда (6 милиона долара) през 2018-2019 година Цената за настаняването им в хотели е увеличена от 1,12 милиона паунда (1,45 милиона долара) през 2016-2017 година на над 2 милиона паунда (2,6 милиона долара) през 2017-2018 година

Снимки: Getty Images/Guliver
Като цяло, обезпечаването на сигурността на английското кралско семейство, както показва изданието базирайки се на антимонархистката организация " Република ", годишно коства на данъкоплатците 106 милиона паунда (137,8 милиона долара).
Кралица Елизабет II поддържа принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл в решението им да стартират " нов живот ". След срещата в понеделник на Нейно величество с наследника на трона, принцът на Уелс, Чарлз, както и принцовете Уилям и Хари, кралицата акцентира, че внукът и брачната половинка му не желаят да бъдат финансово подвластни от кралското семейство и английското държавно управление в бъдеще. Според монарха фамилията на принца ще бъде в " временен интервал, през който те ще прекарват времето си в Канада и Обединеното кралство ".
" Семейството ми има да позволява сложни въпроси и следва още доста работа ", призна кралицата.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР