Новият източник на захранване използва микроби като алтернатива на батериите. Екип

...
Новият източник на захранване използва микроби като алтернатива на батериите.
Екип
Коментари Харесай

Интересна иновация: нов тип горивна клетка използва микроби за захранване на електронните устройства

Новият източник на зареждане употребява микроби като опция на батериите.

Екип от откриватели от Северозападния университет е създал нов тип горивна клетка, задвижвана от микроорганизми от почвата. Устройството с размерите на книга може да се употребява за зареждане на подземните датчици, употребявани в земеделието и зелената инфраструктура, като предлага опция на батериите, съдържащи токсични субстанции.

Горивната клетка е тествана за зареждане на датчиците за мокрота на почвата и датчиците за разкриване на контактуващи детайли, които биха могли да бъдат потребни за следене придвижването на животните. Сензорът е оборудван с антена за безжичен трансфер на данни.

Клетката сподели продуктивност в сухи и влажни условия, като превъзхожда сходни технологии със 120%. Авторите на проучването акцентират, че с възходящия брой устройства за интернет на нещата (IoT) е значимо да се търсят други възможности на лития и тежките метали. Използването на микробни горивни кафези, които работят въз основата на разграждането на органичния въглерод в почвата, би могло да бъде на процедура безконечен източник на сила.

Учените показват опцията за основаване на опростени инженерни системи за събиране на електрическа енергия от микроби.

Специалистите са преодолели проблемите със сухотата и кислорода в почвата, като са създали неповторима структура на горивната клетка. Прототипът е работил в сухи и залети условия с помощта на перпендикулярния дизайн на анода и катода. Горивната клетка генерирала приблизително 68 пъти повече сила от нужната за работата на датчиците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР