Новият гуверньор на БНБ сам ще избере своите подуправители, ще

...
Новият гуверньор на БНБ сам ще избере своите подуправители, ще
Коментари Харесай

Венеция Ангова: ДПС не е третият партньор в кабинета, новият гуверньор на БНБ сам ще избере подуправителите

Новият гуверньор на Българска народна банка самичък ще избере своите подуправители, ще ги показа пред парламентарната комисия, след което ще бъдат гласувани в пленарната зала. Така Венеция Ангова от ПП-ДБ отговори на въпроса дали Андрей Гюров от Политическа партия и Петър Чобанов от Движение за права и свободи ще бъдат препоръчани за подуправители на Българската национална банка.

" Конкретните персони нямат значение. Най-важното е гуверньорът и подуправителите на Българска народна банка да ни водят в вярната посока. За нас това е влизането в еврозоната ", съобщи националната представителка в " Денят стартира с Георги Любенов ".

Ангова посочи още, че Движение за права и свободи не е третият сътрудник в държавното управление, както настояват останалите опозиционни партии.

" Това е едно ексцентрично болшинство и да - на нас ни е дискомфортно, само че го вършим, с цел да бъде удобно на хората. Ние не сме с Движение за права и свободи и Движение за права и свободи не е третият сътрудник в държавното управление. Движение за права и свободи е парламентарна група, която поддържа ръководството - то е на ПП-ДБ в съгласуваност с ГЕРБ. Но това не е по обич. Това че Движение за права и свободи поддържа държавното управление, е техен избор и тяхно решение ", уточни тя.

Венеция Ангова изясни и за какво от ПП-ДБ са подкрепили номинациите на Движение за права и свободи за ръководители на комисии и по този начин придвижването е получило 5 управителни поста.

" Ние взехме решение, че като ръководещи няма да предлагаме управления - имаме две комисии и половина. И когато ние не предлагаме управления на комисии, поддържаме единствената кандидатура, тъй че да не бъдат управленията на всички комисии в обсега на Росен Желязков ", съобщи тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР