Новият граничен пункт между Косово и Северна Македония Белановце-Стачич ще

...
Новият граничен пункт между Косово и Северна Македония Белановце-Стачич ще
Коментари Харесай

Нов граничен пункт между Косово и Северна Македония ще бъде открит през август


Новият граничен пункт сред Косово и Северна Македония Белановце-Стачич ще бъде открит през август тази година, съобщи.

Тази информация бе доказана от косовското министерство на вътрешните работи, което уточни, че досегашното отсрочване на откриването на пункта се дължало на обстоятелството, че на Северна Македония за пръв път й следва да открие граничен пункт със взаимен надзор, за което тя няма нужната законова инфраструктура.

Инициативата за разкриване на този пункт датира от 2011 година, а построяването му, което се финансира от Европейския съюз, стартира през юни предходната година. Основният камък на пункта бе положен от вицепремиерите на Северна Македония и Косово Буяр Османи и Енвер Ходжай и посланикът на Европейски Съюз в Скопие Самуел Жбогар.

Жителите на Кумановския район в Северна Македония и на Гниланския в Косово непрекъснато се оплакват от бавенето на плана, тъй като са принудени да пътуват стотина километра, с цел да пресекат границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Блаце, написа " Газета експрес ".

Откриването на новия Граничен контролно-пропусквателен пункт има стратегическо значение за придвижването на артикули и хора, защото се намира в регион, свързващ три страни - Косово, Северна Македония и Сърбия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР