Новият голям претендент за короната при социалните мрежи - и

...
Новият голям претендент за короната при социалните мрежи - и
Коментари Харесай

TikTok се устреми към върха... но се самоунищожава

Новият огромен кандидат за короната при обществените мрежи - и до през днешния ден някои разказват TikTok по този метод, а единствено преди година като че ли всички бяха уверени, че китайската мултимедийната платформа ще има точно такава орис. Това към този момент надалеч не е толкоз несъмнено.

Растежът на потребителската база позатихна, а в опит да навлезе в нови ниши и да победи съперниците си, TikTok препълва своето приложение със противоречиви функционалности и стартира нехарактерни видове наличие, написа Gizmodo.

Какво се случи?

Както е добре известно, TikTok завзе света с една простичка концепция - къси отвесни видеа, които карат основателите на наличие да бъдат изобретателни... и дори малко странни. Една същинска риалити телевизия за поколението, което не помни света преди смарт телефона.

Сега, обаче, има информации, че платформата ще стартира да поддържа 30-минутни видеа и логаритъмът ѝ ще фаворизира хоризонталните клипове. Иначе казано, TikTok ще се опита да пребори YouTube. Вече дори самата идея за видео платформа е под въпрос - могат да се качват и фотоси.
 Похарчихме 10 милиарда $ в TikTok
Похарчихме 10 милиарда $ в TikTok

Много от парите са отишли в известни основатели на наличие

След неуспеха на договарянията с Universal Music Group в това време пропада една от най-важните функционалности досега - опцията клипът ти да има саудтрак.
 Защо някои от най-известните песни ще изчезнат от TikTok
Защо някои от най-известните песни ще изчезнат от TikTok

Според UMG хитовата обществена платформа си заплаща прекомерно малко и желае да размени музиката с AI творения

На всичкото от горната страна, компанията зад обществената мрежа - Byte Dance, е твърдо решена да вземе хляба на eBay, OLX, Amazon и всички други в онлайн търговията посредством TikTok Shop, който безусловно " извира отвред " в границите на платформата. Тества се и AI функционалност, която ще разпознава артикули във фона на общоприетото наличие и по този начин всяко видео ще е и реклама.

Какво следва?

Някои консуматори към този момент намерено недоволстват против измененията, само че " има таван на вероятната монетизация на късите видеа и пренасочването към по-дълги клипове може да усили рекламните доходи ", разяснява пред Gizmodo Джасмин Енберг от Insider Intelligence.

Тя отбелязва, че към момента TikTok е с най-бързо растящия рекламен бизнес, само че растежът се забавя, а вероятно съществено отклоняване от занимателните къси клипове крие риск от загуба на еднаквост.
 Създателите на TikTok с
Създателите на TikTok с " палач " на Instagram - към този момент е шлагер в Съединени американски щати

Четирите най-популярни приложения зад Океана са... китайски

" Много постоянно първичният негативизъм по отношение на новите функционалности утихва - рядко платформите вършат крачка обратно и това нормално става след реакция от значими консуматори ", разяснява анализаторът. Затова и не трябва да изключваме опцията TikTok Shop да стане eCommerce колос, а дългите видеа да детронират YouTube.
 ByteDance, която има TikTok, регистрира рекордни доходи
ByteDance, която има TikTok, регистрира рекордни доходи

Основната причина е видеосъдържанието

Факт е, че съпротивата против смяната, която се случва в TikTok, към момента не е толкоз мощна. Това може да значи две неща. Или тактиката на Byte Dance работи, или платформата се е устремила към път, който завършва с неуспех.

Други като тях към този момент плакаха

Един от най-големите съперници на TikTok към момента се възвръща от на практика същите неточности. Преди 2-3 години екипът на Instagram реши да зареже изначалния фотографски фокус на платформата и стартира мощно да промотира видео наличието в Reels. Изпълнителният шеф Адам Мосери на процедура разгласи статичната фотография за мъртва.

Междувременно и Instagram Shopping " налази " приложението до степен да размени бутона за нова обява.
 Първите 24 часа на Instagram Threads: 30 млн. консуматори и правосъдна опасност от Twitter
Първите 24 часа на Instagram Threads: 30 млн. консуматори и правосъдна опасност от Twitter

Новата обществена мрежа потегли мощно - ще задържи ли темпото?

Гневът на потребителите беше канализиран в акцията " Направете Instagram още веднъж Instagram " с фронтмен не какъв да е, а Ким Кардашиан. Наложи се обществената мрежа съществено да премисли Reels като артикул, а онлайн извършването на покупки непосредствено отиде в историята.
 Да печелиш по 2,4 милиона за рекламен пост в Instagram: Кои са най-следваните сметки и какъв брой получават на пост
Да печелиш по 2,4 милиона за рекламен пост в Instagram: Кои са най-следваните сметки и какъв брой получават на пост

През 2023 година междинните рекламни цени в Instagram бяха оценени на 3,5 $ на клик

Това е значим урок за TikTok - в случай че се опитваш да си всичко за всички, най-после се превръщаш в едно нищо, от което никой не е удовлетворен. Затова залозите би трябвало да се вършат деликатно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР