Новият герой на България е от Варна.Варненски пожарникар, който е

...
Новият герой на България е от Варна.Варненски пожарникар, който е
Коментари Харесай

Пожарникарят, предотвратил голяма трагедия в пламналия влак, е от Варна

Новият воин на България е от Варна.

Варненски пожарникар, който е бил пасажер в пламналия през вчерашния ден вечерта трен по линията София – Варна, е дръпнал ръчната спирачка и е предотвратил огромна покруса. Бързата реакция на мъжа, откакто вижда пожара, е избавила човешки животи. Огнеборецът, който се озовал инцидентно в злощастният втори вагон, се споделя Върбан Петков и е шеф на Държавен противопожарен надзор в дирекцията във Варна. Това сподели по – рано през днешния ден пред Българска национална телевизия шефът на шуменската пожарна Иван Иванов.

„ Вчера пътувах по линията София – Варна. Около 19.30 се случи събитието. Благодарение на една дама в коридора, която ме попита дали не чувствам дим, излязох в коридора. Той беше димящ и потеглих в противоположна посока по цялата дължина на вагона отворих всички прозорци. След това дръпнах неочакваната спирачка и се обърнах да си взема багажа, само че зад мен целият кулоар беше цялостен с хора. Бях във втори вагон, който е горящ. Излязох и нямаше опция да оказа помощ поради тесния кулоар. Хора помогнаха да бъдат изнесени трудноподвижни дами. Бяхме към 20 индивида. За към минута и половина съумяха да се изтеглят хората. Най – значима роля за предотвратяването на по -голяма покруса бе, че това момиче съумя да ме предизвести в точния момент, с цел да съумея да спра влака и да се изтеглят хората. Ако бяхме се забавили единствено минута, несъмнено щеше да има жертви. “, описа пред Радио Варна Петков.

По думите на огнебореца обществото има потребност от малко повече обяснение какво да вършим в такива обстановки. Категоричен е, че най – значимо е да бъде непокътнато самообладание в стресова обстановка. Смята, че трезвата мисъл е това, което може най – доста да помогне в такава обстановка, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР