Новият емир на Кувейт е престолонаследникът шейх Наваф ал-Ахмад Ал

...
Новият емир на Кувейт е престолонаследникът шейх Наваф ал-Ахмад Ал
Коментари Харесай

Кой е новият емир на Кувейт

Новият емир на Кувейт е престолонаследникът шейх Наваф ал-Ахмад Ал Сабах. Това разгласи по националната телевизия един от министрите - Анас Халед ал Салех, след края на изключителното съвещание на кабинета.

То се организира откакто стана известна гибелта на досегашния емир на Кувейт. Шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах умря на 91 годишна възраст откакто действително ръководи страната съвсем 18 години. Начело на монархията от лятото е новият емир. Оттогава Шейх Сабах бе в болница в Съединени американски щати, където претърпя няколко интервенции.

Кувейт към този момент е в 40-дневен печал, работата на всички институции са прекъснати за 3 дни.

Согласно конституцията, престолонаследникът автоматизирано встъпва в служба след гибелта на емира, само че цялостната власт получава след полагане на клетва в Народното събрание. Церемонията се чака да стартира от 11 часа локално време в сряда, заяви Al Arabiya.

Шейх Наваф е роден през 1937 година, единствено 8 години е по-млад от досегашния властник на страната. Титлата на правоприемник получава през 2006 година, когато встъпва в служба брат му. Заемал е управителни постове в държавното управление. Бил е министър на защитата през 1990 година по време на окупацията от режима на Садам Хюсеин. Оглавявал е и националната армия, бил е и външен министър, както и вицепремиер по битката с тероризма. Има четири сина и една щерка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР