Новият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова държавите

...
Новият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова държавите
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Световната икономика е в синхронизирано забавяне

Новият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева прикани страните по света да се обединят , с цел да спрат забавянето на международната стопанска система, оповестяват медии.

" Световната стопанска система в този момент е в синхронизирано закъснение ", разгласи Георгиева и предизвести, че отслабва волята за вдишване на задължения макар обстоятелството, че има все по-голяма потребност от интернационално съдействие.

Кристалина Георгиева означи още, че икономическият спад на международно равнище значи, че растежът през тази година ще падне до най-ниските си равнища от началото на десетилетието. Тя заяви, че през идната седмица фондът ще разгласява прогнозата си за международната стопанска система.

По думите й МВФ чака в близо 90% от света да се забави икономическият напредък по отношение на преди година. Тя предизвести, че МВФ ще понижи прогнозата си за международния растеж за идната година . Георгиева сподели още, че комерсиалните спорове могат да понижат международния Брутният вътрешен продукт с 0,8% (700 милиарда долара) до 2020 година

От думите й стана ясно, че увеличението на разноските не работи на всички места , защото държавният дълг остава на рекордни равнища. Германия, Холандия и Южна Корея би трябвало да усилят разноските за инфраструктура.

Георгиева предизвести също, че огромният спад може да сложи 19 трилиона $ корпоративен дълг пред риск от банкрут - 40% от тях са в 8 огромни стопански системи.

Тя добави, че несигурността е обвързвана също с Брекзит и геополитическо напрежение, което води до " задържане на икономическия капацитет ". Според нея даже и през идната година да бъде регистрирано усилване на икономическия напредък, актуалните търговски несъгласия могат да доведат до промени, които да продължат едно потомство, в това число прекратени вериги на доставяне и " цифрова Берлинска стена ", която ще принуди страните да избират всред разнообразни софтуерни системи.

" Резултатите са ясни. Всеки губи от комерсиална война ", безапелационна е Георгиева.

В първата си тирада като началник на МВФ Георгиева предизвести, че централните банки имат право да държат лихвите на ниски равнища , с цел да се борят с ниската инфлация и слабия напредък, само че този ход ги оставя с лимитирани благоприятни условия за спомагателни намаления.

Според нея време е страните с невисок дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт да усилят разноските за инфраструктура , проучвания и развиване, с цел да поощрят стопанската система, до момента в който страните с висок дълг би трябвало да понижат разноските.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР