Новият директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев, популярен

...
Новият директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев, популярен
Коментари Харесай

Директорът на агенцията по горите: Беззаконие! Секат всичко наред!

Новият шеф на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев, известен с безапелационната си гражданска позиция на природозащитник, продължава да се натъква на безразборна сеч при обиколките си из България. Последното " безвластие ", за което Дунчев оповестява през днешния ден, е от горите край Своге.

" Втора седмица обикаляме с сътрудниците от Изпълнителна организация по горите из българските гори и виждаме на всички места едно и също -, а от секачите и техните шефове. Тук сме в борова гора, потърпевша от ледолома през зимата и с планувана санитарна сеч. Бригадата сече всичко наред - повече здрави, в сравнение с пречупени (т.е. около сухото гори най-вече мокрото), без нито едно маркирано дърво, без наличие на лесовъд, без наличини документи... ТИР-ът чака... ", засегнат е Дунчев.

" Но няма смисъл да се санкционират нито секачите, нито компанията, нито даже частния лесовъд - нищо че те постоянно го отнасят (най-лесно и неефикасно е). Отговорността и тежестта на закона би трябвало да си я понесе напълно притежателят на горския парцел, оставил да се случва цялото това безвластие и безхаберие. Имотът може да е негов, дървесината също, само че гората е на цялото човечество и на всички живи твари в нея ", споделя още той.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР