Новият бюджет е така направен, все едно кризата не продължава

...
Новият бюджет е така направен, все едно кризата не продължава
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Новият бюджет е така направен, все едно кризата не продължава

Новият бюджет е по този начин изработен, все едно рецесията не продължава и той ще би трябвало да се промени още напролет, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви някогашният финансов министър Симеон Дянков. Той уточни, че в главния финансов документ на страната няма ограничения за подкрепяне на съществени сфери на бизнеса.

" Ще се окаже, че от ден на ден пари ще се дават за браншове, които не са планувани, и пролетта ще би трябвало да се промени бюджетът. Пари има, нови заеми не са нужни, само че ще се налеят нови 3 - 5 милиарда лв. в помощ на бизнеса ", уточни някогашният финансов министър.

Според него мярката 60 на 40 би трябвало бързо да се промени на 90 на 10 или 85 на 15%, както към този момент е направено в редица страни. За Дянков би трябвало да има и подготвеност от идната година страната да поеме всички разноски на затворените бизнеси. " Иначе работните места в някои браншове просто ще изчезнат ", предвижда той.

Дянков счита, че пари за цялостно покриване на разноските на засегнатите бизнеси има, само че за няколко месеца. " Ако тази мярка не се вкара при започване на годината, по-късно ще би трябвало да се изхарчат доста повече пари ", уточни някогашният финансов министър.

Дянков изрази недоумение за какво държавното управление харчи милиарди в сфери, които не са нужни, като защитата. " Другата ми изненада е, че няма планове, по които да се употребяват парите от Европа. Трябва да се приготвят такива за бизнеса и инфраструктурата ", приключи коментара си той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР