Новият британски външен министър Джереми Хънт днес направи гаф в

...
Новият британски външен министър Джереми Хънт днес направи гаф в
Коментари Харесай

Британският външен министър направи гаф в Пекин, развесели домакините

Новият английски външен министър Джереми Хънт през днешния ден направи гаф в Пекин и развесели домакините си в китайската столица , като показа брачната половинка си като японка, въпреки че тя в действителност е китайка, съобщи Франс прес.

" Съпругата ми е японка ", сподели министър Хънт пред публицисти на срещата си с китайския си сътрудник Ван И. Той незабавно се поправи и сподели, че е направил " ужасна неточност ", а домакините му реагираха със смях.



Отношенията сред Китай и Япония са много комплицирани
, китайците постоянно укоряват съседите си, че не са признали напълно виновността за закононарушенията, осъществени през Втората международна война от окупационната японска войска в Китай.
 Новият английски външен министър Джереми Хънт направи гаф в Пекин и развесели домакините си в китайската столица БГНЕС
Хънт бе назначен наскоро за външен министър на мястото на подалия оставка Борис Джонсън . В интервал, когато Англия се готви да напусне Европейския съюз, Хънт избра Китай за първа спирка в първата си огромна обиколка в чужбина с вярата да укрепи комерсиалните връзки сред двете страни. След Пекин той ще посети Париж и Виена.-->

" Отношенията ми с Китай датират от дълго време ", увери Хънт, имайки поради първото си идване в Китай като 19-годишен. " Жена ми е китайка, децата ми са на половина китайц и. Така че имаме баби и дядовци, които живеят в Сиан, и доста мощни фамилни връзки в Китай ", сподели той.

" Голямата ми вяра е, че ще можем да задълбочим другарството сред Китай и Обединеното кралство , което, несъмнено, значи да се заемем с въпросите, по които имаме разнообразни гледни точки ", разгласи английският първи посланик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР