Новият британски премиер Борис Джонсън свика първото заседание на кабинета

...
Новият британски премиер Борис Джонсън свика първото заседание на кабинета
Коментари Харесай

Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври или дори по-рано, обеща Борис Джонсън

Новият английски министър председател Борис Джонсън свика първото съвещание на кабинета си през днешния ден и даде обещание да преодолее безизходицата с Брекзит, която смъкна от власт предшественичката му Тереза Мей, съобщи Асошиейтед прес.

Джонсън сподели пред преди малко назначените от него основни министри, че " нашата страна е в решителен миг в своята история " и се зарече, че Англия ще излезе от Европейския съюз " на 31 октомври или даже по-рано, без в случай че или само че ". За да извърши Брекзит, той разполага с по-малко от 100 дни, припомня АП.

Днес по обед министър председателят ще показа целите на държавното управление пред Народното събрание.

Депутати от Консервативната партия, които са срещу Брекзит без съглашение, в това число някои от министрите на Тереза Мей, отстранени от Джонсън, дават обещание да поведат борба щом Народното събрание се събере след шестседмичната почивка, започваща в петък. Това породи догатки, че може да бъде изработен опит за събаряне на държавното управление с предложение за гласоподаване на съмнение. Друга опция е Джонсън да свика предварителни избори през есента с вярата да завоюва парламентарно болшинство, с цел да реализира проектите си, прибавя АП.

Следващите постоянни избори във Англия са през 2022 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Междувременно първият министър на Шотландия Никола Стърджън предизвести Джонсън, че ще продължи подготовката за референдум за самостоятелност, тъй като неговите проекти за Брекзит ще навредят на шотландската стопанска система, съобщи Ройтерс.

" Сега повече от всеки път е значимо в Шотландия да имаме различна опция ", съобщи Стърджън в писмо до Джонсън.

По думите й " шотландското държавно управление ще продължи да прави мерки, с цел да даде на хората в Шотландия избора да станат самостоятелна страна ".

Според нея шотландският парламент ще обмисли законодателство за референдум след лятната почивка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР