Новият автомобилен завод на Tesla, който ще обслужва европейския пазар,

...
Новият автомобилен завод на Tesla, който ще обслужва европейския пазар,
Коментари Харесай

Tesla строи новия си завод в Германия

Новият авто цех на Tesla, който ще обслужва европейския пазар, ще бъде основан в Германия.
Това съобщи основният изпълнителен шеф Илон Мъск във вторник.
Мъск сподели по време на гала по време на премиите на Златния волан на Германия, че новата „ Gigafactory “ ще бъде „ в региона на Берлин “, заяви Агенция Франс Прес.
Той сподели, че компанията е възнамерявала оборудването „ наоколо до новото летище “ в Берлин и че Tesla също ще сътвори дизайнерски център в региона.
„ Всички знаят, че немският инженеринг е извънреден и това е част от повода да локализираме нашата Gigafactory – Европа в Германия “, сподели той от сцената.
„ Също по този начин ще създадем инженерно-дизайнерски център в Берлин, тъй като считам, че Берлин има някои от най-хубавите арт-школи в света. “
Новината свидетелства за световната агресия за производителя на електрически коли, който предишния месец съобщи, че фабриката му в Китай е почнала произвеждане.
Мъск показа малко детайлности, само че съгласно информациите компанията се надява да стартира европейското си произвеждане до 2021 година.
„ В Берлин ще се създават акумулатори, мотори и транспортни средства, като стартираме от Model Y “, добави Мъск в Туитър.
Смята се, че Tesla има към 30 % от европейския пазар за коли с акумулатори.
Съобщението на Мъск е добра вест за немската автомобилна промишленост, съгласно професор Фердинанд Дюденхофер от Центъра за автомобилни проучвания в университета в Дуисбург-Есен.
„ Tesla “, произвеждащ електрически коли в Германия, може да е сериозна конкуренция на Volkswagen, BMW и Daimler, ускорявайки нововъведенията в бранша там, съобщи Дюденхофер.
Миналия месец Tesla разгласи, че регистрира облага в неотдавна завършилото тримесечие, вместо да има загуби, както чакаха анализаторите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР