Новите – вече осми от началото на май – ракетни

...
Новите – вече осми от началото на май – ракетни
Коментари Харесай

CNN разкри защо севернокорейските ракети са толкова опасни!

Новите – към този момент осми от началото на май – ракетни тествания в Северна Корея съставляват огромен проблем освен за прилежащите страни, само че и за Съединени американски щати, защото някои специалисти допускат, че тези ракети могат да заобиколят американските системи за противоракетна защита, оповестява CNN, представена от pogled.info.

Освен това, както означи кореспондентът на канала Дейвид Кулвър, Пхенян се пробва да забие чеп сред Съединените щати и Южна Корея, отказвайки договаряния със Сеул и настоявайки за пряк разговор с Вашингтон.

Сега за още една нова вест, която следим: Северна Корея е изпитала още две ракети през последните няколко часа.

Пентагонът твърди, че това са били балистични ракети с дребен обхват на деяние. Обединеният комитет на щабовете на Южна Корея съобщи пред CNN, че ракетите са изстреляни от източното крайбрежие на Северна Корея и са паднали във водите сред Корейския полуостров и Япония. В светлината на тези тествания Съветът за национална сигурност на Южна Корея свика незабавно съвещание.

Всичко това се случва на фона на отхвърли на Пхенян от нови договаряния един с различен с Южна Корея. Говорител на държавното управление сподели, че в случай че Сеул разчита на тях, тогава той се занимава със самозаблуда.

В четвъртък президентът на Южна Корея съобщи, че макар неотдавнашните ракетни тествания, опциите за разговор със Северна Корея не са изчерпани. Кореспондентът на CNN Дейвид Кулвър е на директната ни линия от Сеул в Южна Корея. Той ще приказва за последните събития. Като начало, какво знаете за тази последна провокация, за тези последни тествания?

ДЕЙВИД КУЛВЪР , сътрудник на CNN:
Да, това е по този начин, Натали. Следим последните данни от южнокорейските военни и американските служители. Както казахте, американските военни считат, че това са били тествания на балистични ракети с дребен обхват на деяние.

Южнокорейците ги нарекоха реактивни снаряди. Знаем, че те излетяха в 8 сутринта локално време. Освен това си коства да напомним, че това са осмите сходни тествания след 4 май и шестите през последните три седмици. Очевидно те едвам неотдавна усилиха честотата на тези изстрелвания.

Северна Корея твърди, че е подхванала такава стъпка като знак, в случай че щете, на митинг против продължаващите и сега взаимни военни учения с Южна Корея.

През последните няколко дни има, по този начин да се каже, компютърни симулации на военни игри. Въпреки това разговарях с няколко локални военни специалисти и те наподобява считат, че тестванията не се лимитират единствено като знак на митинг. Според тях по този метод Северна Корея усъвършенства своите ракети с дребен обхват.

Те назовават последните си модификации „ гениални “ и „ креативен “, което демонстрира височината, която тези ракети доближават при последните тествания.

И това е значимо, тъй като тези данни демонстрират, че тези ракети евентуално биха могли да заобиколят системите за противоракетна защита на Съединени американски щати и Южна Корея.

Те могат да съставляват действителна опасност освен за Южна Корея и за прилежаща Япония, само че и за американските войски и техните фамилии в Южна Корея.

Така че тези ракети съставляват проблем точно заради тази причина и доста неща демонстрират, че Северна Корея получава преимущество тук. Миналата седмица президентът Тръмп даже се опита да понижи смисъла на тези тествания.

Той сподели, че това са ракети с дребен обхват, а не междуконтинентални балистични ракети и никой не изпитва нуклеарни оръжия, защото те са ракети с дребен обхват на деяние.

Въпреки това специалистите считат, че това е проблем и не би трябвало да се отхвърля. Те се тормозят, че всичко това ще продължи: оправдавайки дейностите си, Северна Корея в действителност се базира на думите на президента. Казват, че вършат това за дейна самозащита.

Освен това Пхенян наподобява се пробва да забие чеп сред Южна Корея и Съединените щати. Сега го забиват още по-дълбоко, заявявайки - както към този момент посочихте, Натали - че не желаят Южна Корея даже да участва на масата за договаряния, когато водят разговор със Съединени американски щати. Те не желаят южнокорейците да стоят наблизо; те желаят да се концентрират върху договарянията със Съединени американски щати, а не със своите южни съседи.

Боже мой, каква тъжна вест за тези ракетни системи, както и цялостният отвод на Северна Корея да се съветва със Сеул. Е, Дейвид Кулвър беше с нас. Дейвид, благодаря.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР