Новите технологии навлизат и в погребалните церемонии, съобщава френската телевизия

...
Новите технологии навлизат и в погребалните церемонии, съобщава френската телевизия
Коментари Харесай

Френска компания предлага погребална услуга с дрон за до 1750 евро

Новите технологии навлизат и в погребалните церемонии, оповестява френската телевизия Бе Еф Ем.

Все повече французи избират да бъдат кремирани. Кремациите са били 50 % от траурните церемонии във Франция през 2022 година Но доста французи избират по-специално " отношение " към праха им след кремацията, а точно разпространяване на несъмнено място благодарение на дрон.

Търсенето в тази тенденция във Франция нараства и с този обред се е захванала компанията " Дрон плюриел " посредством своето погребално поделение " Тера Сиела ". Началото му е сложено през юни 2023 година На дрона се конфигурира специфична урна с избрани размери, откъдето прахът на покойника се разпръсва над несъмнено място, което той е поискал.

Тарифата на услугата започва от 420 евро и може да доближи 1750 евро при по-специални претенции, прибавя Българска телеграфна агенция.

По-голямата сума е обвързвана с изследване на мястото, на което покойника би желал да бъде разпилян прахът му, издаване за съответните административни позволения и прекосяване през съответните административни процедури.

Първоначално компанията се занимавала със снимане на филми благодарение на дронове, само че след това се пренасочила към новата сфера на активност, споделя създателят на компанията Франк Сигие.

Той прибавя, че при класическите погребални церемонии роднините на покойника се усещат потиснати, до момента в който церемонията с дрона е по-интимна.

Компанията е получила позволения да разпръсква неведнъж прахуляк на покойници над избрани места във Франция. При по-специални претенции за избрани места тя подхваща оглед и прави оценка дали е допустимо да се осъществя настояването на клиента.

Според Франк Сигие разпръскването на праха с дрон оказва помощ най-болезнените мемоари, свързани с покойника, да отлетят и остава единствено споменът за любовта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР