Новите суперхора ще бъдат с променени ДНК, които могат да

...
Новите суперхора ще бъдат с променени ДНК, които могат да
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: Предстои да се появи раса от суперхора

Новите суперхора ще бъдат с изменени ДНК, които могат да станат действителна опасност за човечеството


Според вестник The Sunday Times това безпокойство на Хокинг се съдържа в последната му книга, която е оповестена на 16 октомври.

В своя труд, наименуван „ Кратки отговори на съществени въпроси “, физикът допуска, че богатите ще могат в близко бъдеще да внасят промени в макромолекулите, отговарящи за реализацията на генетичната им стратегия. Според него модифицирайки своята и на своите деца ДНК, те биха могли да подобрят паметта си, да усилят опциите на имунната си система да противостои против разнообразни болести, да удължат продължителността на живота си и да покачат равнището на своя разсъдък.

„ Уверен съм, че още през този век хората ще открият за себе си опцията да модифицират както интелектуалните си качества, по този начин и инстинктите си, да вземем за пример експанзията – написа ученият в книгата, фрагменти от която цитира изданието. -Може би срещу генното инженерство при индивида ще бъдат признати закони. Но някои няма да устоят на изкушението да подобрят човешките характерности, като паметта, съпротивляемостта на болести, продължителността на
живота “.

Ученият показва, че сходно развиване на обстановката носи в себе си риск за тези, които не съумеят да преминат през този самобитен генетичен „ ъпгрейд “.

„ Появата на супер-хора ще докара до съществени политически проблеми с несъвършените хора, които няма да са годни да се конкурират. Очевидно те ще измрат или ще бъдат маргинализирани. Вместо това ще получим раса от хора, които ще проектират сами себе си, като от ден на ден и повече се усъвършенстват ”, допуска физикът теоретик.

Стивън Уилям Хокинг умря на 14 март 2018 година в дома си в Кеймбридж. Роден е на 8 януари 1942 година в Оксфорд. През 1963 година е диагностициран с амиотрофична латерална склероза. След още 22 години след инфектиране на белите дробове ученият претърпява трахеостомия, вследствие което губи способността да приказва и стартира да употребява синтезатор на речта.

Физическото му положение обаче не му пречи да стане един от най-известните физици теоретици на нашето съвремие.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР